Најновије

УКРАЈИНЦИ ПРОБИЛИ ЛИНИЈУ И САТИРУ РУСЕ? Стигао одговор руске армије на вести из Кијева

Нема говора ни о каквом пробоју прве линије одбране у Запорошкој области од стране украјинских трупа, руска војска држи своје положаје, изјавио је председник запорошког покрета „Заједно са Русијом” Владимир Рогов.

„Колико год се украјинске војсковође трудиле да се јуначе, прва линија одбране није пробијена, наша војска држи своје положаје. Припадници Оружаних снага Украјине настављају да се разбијају о прву линију одбране и буквално и у пренесеном значењу, затрпавајући је телима погинулих украјинских војника и запаљеном техником”, рекао је Рогов за Спутњик.

Према његовим речима, украјинска војска наставља да концентрише снаге на линији фронта између села Вербово и Работино, али се њихови покушаји да пробију линију одбране на овом делу фронта сузбијају.

„Наши момци су јунаци. Непријатељ трпи колосалне губитке и не може да иде напред”, рекао је Рогов.

Раније је командант оперативно-стратешке групе украјинских снага „Таврија” Александар Тарнавски у интервјуу за британски лист „Обзервер” изјавио да су украјинске трупе наводно пробиле прву линију одбране на јужном фронту.

Последњих недеља ситуација око села Работино и Вербово постала је једна од најужаренијих тачака не само на Запорошком фронту, већ и у целој зони Специјалне војне операције. Како је агенцији објаснио војник специјалних снага „Осман” са позивним „Горштак”, украјинска војска се жестоко бори за ово подручје како би отворила пут за Токмак.

СКАНДАЛ ЕПСКИХ РАЗМЕРА: Кијев мобилизује ограничено способне Украјинце

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА