Najnovije

UKRAJINCI PROBILI LINIJU I SATIRU RUSE? Stigao odgovor ruske armije na vesti iz Kijeva

Nema govora ni o kakvom proboju prve linije odbrane u Zaporoškoj oblasti od strane ukrajinskih trupa, ruska vojska drži svoje položaje, izjavio je predsednik zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom” Vladimir Rogov.

„Koliko god se ukrajinske vojskovođe trudile da se junače, prva linija odbrane nije probijena, naša vojska drži svoje položaje. Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine nastavljaju da se razbijaju o prvu liniju odbrane i bukvalno i u prenesenom značenju, zatrpavajući je telima poginulih ukrajinskih vojnika i zapaljenom tehnikom”, rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska nastavlja da koncentriše snage na liniji fronta između sela Verbovo i Rabotino, ali se njihovi pokušaji da probiju liniju odbrane na ovom delu fronta suzbijaju.

„Naši momci su junaci. Neprijatelj trpi kolosalne gubitke i ne može da ide napred”, rekao je Rogov.

Ranije je komandant operativno-strateške grupe ukrajinskih snaga „Tavrija” Aleksandar Tarnavski u intervjuu za britanski list „Obzerver” izjavio da su ukrajinske trupe navodno probile prvu liniju odbrane na južnom frontu.

Poslednjih nedelja situacija oko sela Rabotino i Verbovo postala je jedna od najužarenijih tačaka ne samo na Zaporoškom frontu, već i u celoj zoni Specijalne vojne operacije. Kako je agenciji objasnio vojnik specijalnih snaga „Osman” sa pozivnim „Gorštak”, ukrajinska vojska se žestoko bori za ovo područje kako bi otvorila put za Tokmak.

SKANDAL EPSKIH RAZMERA: Kijev mobilizuje ograničeno sposobne Ukrajince

Izvor: Politika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA