Најновије

10 ствари које можете да урадите за добар почетак дана

Ако се будите мрзовољни и нерасположени – промените јутарњу рутину. Улепшајте себи јутро

Уколико устанете на “леву ногу” то може да утиче на ваше расположење и понашање до краја дана.

Мењање јутарње рутине неким од ових предлога допринеће томе да се осећате свежије и опуштеније и уживате у дану који је пред вама.

1. Пробудите се на време

Већина нас чим чује звоњаву будилника тражи дугме за одлагање буђења. Притискање тог "омиљеног“ дугмета вам неће помоћи да се осећате више будним за 10, 20 или 30 минута. Оно што ће се заправо десити је да се касно пробудите и да морате да јурите на посао или у школу, што и није баш леп почетак дана. Уместо тога, устаните на време или чак мало пре да бисте могли да се натенане спремите и опустите.

2. Пијте воду

После устајања из кревета, прву ствар коју треба да урадите јесте да попијете велику чашу воде. То је тако једноставно, али већина нас превиди чињеницу да телу треба вода после дугог ноћног спавања. У ствари, најчешћи разлог ниског нивоа енергије је неконзумирање довољно воде. Уколико не волите да пијете чисту воду, исцедите у њу свежи лимун.

3. Пустите светлост

Јутарње светло природно ће вас пробудити и рећи вам да је време да се покренете. Покушајте да не прекривате прозоре до краја да би јутарње светло могло да вас пробуди.

4. Добар доручак

Доручак је дефинитивно најважнији оброк током дана. Истраживања су показала да ћете, уколико дан започнете са укусним и здравим доручком, правити боље и здравије изборе и током дана. Уколико једете нешто у чему стварно уживате бићете у правом расположењу. Држите се обиља воћа, овса или јаја јер ће они бити најбољи извори енергије за ваш леп и успешан дан.

5. Уживајте у нечем интересантном

Издвојте време да прочитате омиљене новине или да погледате јутарње вести. Ово ће вам помоћи да скренете мисли са чињенице да сте уморни и да морате да идете да радите цео дан.

6. Вежбајте

Јутарње вежбање помаже при подизању метаболизма који вам помаже да потрошите калорије током целог дана. На тај начин започињете дан са успешним подухватима. Уколико време допусти, покушајте да вежбате напољу како бисте имали још бољу физичку активност.

7. Мало поспремите

Да ли вам је кућа у хаосу од прошле ноћи? Мало је распремите! Боље је да ово урадите ујутру него да цео дан размишљате о томе да то треба да урадите када се вратите из школе или са посла, онда када сте исцрпљени. Рани јутарњи сати одлични су за мало рашчишћавање.

8. Пустите музику док се облачите

Пустите вашу омиљену музику и слушајте је док се спремате за почетак радног дана. Уколико не можете да слушате музику гласно јер други спавају, ставите слушалице.

9. Изгледајте дивно

Није тајна да вас људи процењују по изгледу. Због овога, добра је идеја да потрошите неколико додатних минута како бисте изгледали најбоље што можете. Осећаћете се одлично током остатка дана, а можда ћете добити и по који комплимент који ће вам још додатно побољшати расположење.

10. Одвојте време да стигнете до посла

Напустите кућу на време. Било да се возите на посао или идете јавним превозом, не желите да будете под стресом због јурњаве. Ово је време када се дешавају незгоде или прекорачење брзине, а то може проузроковати велику казну која ће вам уништити дан. Одвојте довољно времена да дођете до радног места, направите своју руту, пустите музику и возите полако. Уколико идете јавним превозом, ходајте лагано и уживајте у јутру, можда можете и да се зауставите и попијете кафу у вашем омиљеном кафићу.

Празницима је крај - ево како да избегнете постновогодишњу депресију

Извор: мојабеба.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА