Најновије

Нове наде српског џеза: Концерт студената ФМУ у Дому омладине Београда

У недељу, 21. јануара, млади талентовани домаћи музичари представиће се београдској публици

Фото: Тања Максимов

Дом омладине Београда и Факултет музичке уметности од прошле године започели су сарадњу на представљању нових џез нада широј публици, у оквиру концерата студената Катедре за џез и популарну музику на крају сваког семестра.

У недељу, 21. јануара од 20:00 часова у Великој сали Дома омладине представиће се мали и средњи ансамбли из сваке године основних студија, који програм припремају под менторством професора (Лука Игњатовић, Драган Ћалина, Новак Мијовић, Иван Илић, Милан Николић), док ће у другом делу концерта наступити Биг бенд ФМУ, под вођством Владимира Николова.

Програм је састављен од различитих стилова и епоха џеза, у модерним аранжманима студената и професора Катедре за џез и популарну музику. Уз Биг бенд наступи'е и вокални солисти као и вокални ансамбл, који ће да изводе аранжмане из пера великих мајстора, као што су Нелсон Ридл, Мани Албам, Џим Мекнили.

Катедра за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду је основана 2012. године. 

Њени чланови су Владимир Николов (шеф катедре), Александар Цветковић (шеф одсека), Лука лгњатовић, Драган Ћалина, Весна Петковић, Новак Мијовић, Вања Кеврешан, Сава Милетић, лван ллић, Милан Николић и Анђелко Ступар.

Као гостујући професори до сада су ангажовани бројни истакнути џез уметници, међу којима су Џонатан Крајсберг, Мишел Хендрикс, Симон Рихтер, Кристин и лнгрид Јенсен, Имануел Вилкинс, Лејла Марсијал…

Празницима је крај - ево како да избегнете постновогодишњу депресију

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА