Најновије

Има ли назад? "Ми - Глас из народа" одговорили Јерковићу

Саопштење Aлександра Јерковића, кандидат за градоначелника листе МИ-Глас из народа, којим је позвао руководство Покрета на састанак како би „разменили ставове, не само по питању одлука које се тичу београдских избора, већ и о актуелним дешавањима на Космету, као и о наставку будуће сарадње“ код многих је изазвао сумњу да би он могао да пребегне у напредњачки табор и да им већину за формирање власти у Београду.

Јерковић инсистира на тези да је имао предизборну коалицију са “Ми – Глас из народа” и да је он председник Удружење “Покрет Нема назад – Иза је Србија”. Убрзо је уследио одговор покрета “Ми-Глас из народа” у коме су му поручили да они нису имали никакав коалициони споразум са Покретом “Нама назад – иза је Србија” и да је Јерковић био кандидат “МИ”.

- МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА није био ни са ким у коалицији ни за републичке ни за градске изборе, нисмо на то ни имали право као удружење грађана. Стога ми и немамо коалиционе партнере с којима треба да се договарамо о било чему. Сви наши кандидати и за Народну скупштину Србије и за Скупштину града Београда били су искључиво кандидати листе МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА –поручили су из овог Покрета.

Подсећамо, да је носилац републичке листе “Ми” Бранимр Несторовић тврдио да је СНС покушао да подмити два њихова посланика да дају подршку актуелној власти у Београду, а да је понуда била шестоцифрена у девизама. Јерковић се све време куне да неће издати бираче и да не преговара са СНС.

“Ми – Глас из народа” је и јуче саопштио да неће ићи у коалицију ни са ким након што им је градоначелник Шапић понудио сарадњу. Сам Јерковић који се налази ван земље се није оглашавао o позиву Шапића, али путем Твитера дискутује са “Ми – Глас из народа” из чега је видљиво да се сукоб продубљује.

У наредним данима видећемо да ли је реч само о унутрашњем сукобу на градској листи “Ми” или је у позадини куповина подршке од стране СНС.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА