Најновије

НЕШТО СПРЕМАЈУ У БЕЛОРУСИЈИ: Стране агентуре у изборном дану нешто планирају

У години када се одржавају избори на неколико нивоа, може доћи до провокација, укључујући и оне у ваздушном простору, рекао је заменик команданта ваздухопловства Белорусије истичући да се спремају за то

Не искључујемо спољне провокације у ваздушном простору Белорусије током изборног периода у земљи, изјавио је заменик команданта Ваздухопловства и противваздушне одбране Оружаних снага Белорусије Леонид Давидович. 

Он је додао да се ваздухопловство и противваздушна одбрана припремају за то.

У Белорусији је планирано да се избори за доњи дом парламента и локалне савете посланика одрже 25. фебруара 2024. Избори за чланове горњег дома парламента заказани су за 4. април. а најкасније до 20. јула биће одржани председнички избори.

РУСКА БАЗА КОЈУ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Улажу се милијарде и много је важна

"Мислим да то може бити главна карта за разигравање разних сценарија наших могућих противника. Жеља да се земља уздрма изнутра је диктирана чињеницом да је то, по правилу, јефтиније од борбе", рекао је Давидович за телевизију СТВ.

Нагласио је да током изборног процеса може доћи до провокација, укључујући и оне у ваздушном простору, напомињући да је белоруска страна свесна таквих могућих сценарија.

"Знамо за њих, спремамо се, између осталог, за такве провокације. Наше посаде ПВО ракетних трупа, радиотехничких трупа, авијације дежурају 24 сата дневно, седам дана у недељи. Зато се спремамо – да их зауставимо", нагласио је Давидович.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА