Najnovije

NEŠTO SPREMAJU U BELORUSIJI: Strane agenture u izbornom danu nešto planiraju

U godini kada se održavaju izbori na nekoliko nivoa, može doći do provokacija, uključujući i one u vazdušnom prostoru, rekao je zamenik komandanta vazduhoplovstva Belorusije ističući da se spremaju za to

Ne isključujemo spoljne provokacije u vazdušnom prostoru Belorusije tokom izbornog perioda u zemlji, izjavio je zamenik komandanta Vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane Oružanih snaga Belorusije Leonid Davidovič. 

On je dodao da se vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana pripremaju za to.

U Belorusiji je planirano da se izbori za donji dom parlamenta i lokalne savete poslanika održe 25. februara 2024. Izbori za članove gornjeg doma parlamenta zakazani su za 4. april. a najkasnije do 20. jula biće održani predsednički izbori.

RUSKA BAZA KOJU NIKO NIJE OČEKIVAO: Ulažu se milijarde i mnogo je važna

"Mislim da to može biti glavna karta za razigravanje raznih scenarija naših mogućih protivnika. Želja da se zemlja uzdrma iznutra je diktirana činjenicom da je to, po pravilu, jeftinije od borbe", rekao je Davidovič za televiziju STV.

Naglasio je da tokom izbornog procesa može doći do provokacija, uključujući i one u vazdušnom prostoru, napominjući da je beloruska strana svesna takvih mogućih scenarija.

"Znamo za njih, spremamo se, između ostalog, za takve provokacije. Naše posade PVO raketnih trupa, radiotehničkih trupa, avijacije dežuraju 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Zato se spremamo – da ih zaustavimo", naglasio je Davidovič.

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA