Најновије

РУСКА АРМИЈА ИДЕ НАПРЕД! Последњи извештај са прве линије фронта

Према последњим извештајима руског Министарства одбране, позиције руских трупа дуж линије фронта значајно су побољшане у правцу Купјанска.

У току дана, руске снаге су успешно одбиле 12 напада украјинских снага на различитим позицијама, при чему су, како је наведено, украјинске снаге претрпеле значајне губитке: до 805 војника, један тенк, четири оклопна возила и четири борбена возила пешадије.

СКАНДАЛ НАД СКАНДАЛИМА: Французи у Украјини направили прави хаос (ФОТО)

Руски ПВО системи су истакнути у саопштењу Министарства одбране, где је наведено да су успели да униште украјински дрон изнад Белгородске области око 16 часова по московском времену.

У исто време, украјински медији извештавају о активностима СБУ који врши претресе званичника украјинског Министарства одбране у вези са сумњама о крађи 1,5 милијарди гривна намењених за куповину граната.

У другим развојима на војном плану, командант украјинске ратне морнарице Неижпапа изјавио је да ће украјинска флота са задовољством прихватити два британска ратна брода, које би Краљевска морнарица могла превремено повући из употребе због недостатка морнара за нове бродове.

Занимљиво је истаћи и употребу совјетског противподморничког топа РБУ-6000 калибра 213 милиметара од стране руских артиљераца против украјинских снага у Артемовском сектору фронта. Овај топ је пренамењен за употребу против копнених циљева, што представља јединствени случај у савременој војној пракси.

ДРОН КАМИКАЗА ИЗ УКРАЈИНЕ! Поново ударац на цивиле од стране украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА