Najnovije

RUSKA ARMIJA IDE NAPRED! Poslednji izveštaj sa prve linije fronta

Prema poslednjim izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, pozicije ruskih trupa duž linije fronta značajno su poboljšane u pravcu Kupjanska.

U toku dana, ruske snage su uspešno odbile 12 napada ukrajinskih snaga na različitim pozicijama, pri čemu su, kako je navedeno, ukrajinske snage pretrpele značajne gubitke: do 805 vojnika, jedan tenk, četiri oklopna vozila i četiri borbena vozila pešadije.

SKANDAL NAD SKANDALIMA: Francuzi u Ukrajini napravili pravi haos (FOTO)

Ruski PVO sistemi su istaknuti u saopštenju Ministarstva odbrane, gde je navedeno da su uspeli da unište ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti oko 16 časova po moskovskom vremenu.

U isto vreme, ukrajinski mediji izveštavaju o aktivnostima SBU koji vrši pretrese zvaničnika ukrajinskog Ministarstva odbrane u vezi sa sumnjama o krađi 1,5 milijardi grivna namenjenih za kupovinu granata.

U drugim razvojima na vojnom planu, komandant ukrajinske ratne mornarice Neižpapa izjavio je da će ukrajinska flota sa zadovoljstvom prihvatiti dva britanska ratna broda, koje bi Kraljevska mornarica mogla prevremeno povući iz upotrebe zbog nedostatka mornara za nove brodove.

Zanimljivo je istaći i upotrebu sovjetskog protivpodmorničkog topa RBU-6000 kalibra 213 milimetara od strane ruskih artiljeraca protiv ukrajinskih snaga u Artemovskom sektoru fronta. Ovaj top je prenamenjen za upotrebu protiv kopnenih ciljeva, što predstavlja jedinstveni slučaj u savremenoj vojnoj praksi.

DRON KAMIKAZA IZ UKRAJINE! Ponovo udarac na civile od strane ukrajinske armije (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA