Најновије

РУСКА БАЗА КОЈУ НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Улажу се милијарде и много је важна

Русија знатно јача своје присуство на Антарктику новим инвестицијама и изградњом модерне базе. Руски председник Владимир Путин објавио је велика улагања у истраживање Антарктика, с циљем да се прошири руско присуство у овом стратегијски важном и перспективном региону.

Изјава је дата током церемоније тестирања новог зимског комплекса за руску антарктичку станицу Восток, која је извршена путем видео конференције.

САМ ЗАРОБИО ПЕТОРИЦУ: Несвакидашњи подвиг руског војника (ВИДЕО)

Председник Путин је изјавио да ће нови блок омогућити јачање сарадње између научника из различитих земаља и постати отворена платформа за решавање хитних еколошких проблема. Нови комплекс хибернације станице Восток, који је први модерни објекат овог типа изграђен на Земљином полу хладноће, ће послужити као дом за стручњаке који ће проучавати подледничко језеро смештено испод станице.

Ова вест је привукла пажњу међународне заједнице, с обзиром на стратегијску важност Антарктика и потенцијал за нова научна открића. Русија, као један од актера у глобалној геополитичкој арени, показује да је спремна да улаже у истраживања која би могла да допринесу њеном положају у овом важном региону.

РУМУНИЈА ХОЋЕ ДЕО УКРАЈИНЕ? Ако треба и НАТО ће напустити

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА