Najnovije

RUSKA BAZA KOJU NIKO NIJE OČEKIVAO: Ulažu se milijarde i mnogo je važna

Rusija znatno jača svoje prisustvo na Antarktiku novim investicijama i izgradnjom moderne baze. Ruski predsednik Vladimir Putin objavio je velika ulaganja u istraživanje Antarktika, s ciljem da se proširi rusko prisustvo u ovom strategijski važnom i perspektivnom regionu.

Izjava je data tokom ceremonije testiranja novog zimskog kompleksa za rusku antarktičku stanicu Vostok, koja je izvršena putem video konferencije.

SAM ZAROBIO PETORICU: Nesvakidašnji podvig ruskog vojnika (VIDEO)

Predsednik Putin je izjavio da će novi blok omogućiti jačanje saradnje između naučnika iz različitih zemalja i postati otvorena platforma za rešavanje hitnih ekoloških problema. Novi kompleks hibernacije stanice Vostok, koji je prvi moderni objekat ovog tipa izgrađen na Zemljinom polu hladnoće, će poslužiti kao dom za stručnjake koji će proučavati podledničko jezero smešteno ispod stanice.

Ova vest je privukla pažnju međunarodne zajednice, s obzirom na strategijsku važnost Antarktika i potencijal za nova naučna otkrića. Rusija, kao jedan od aktera u globalnoj geopolitičkoj areni, pokazuje da je spremna da ulaže u istraživanja koja bi mogla da doprinesu njenom položaju u ovom važnom regionu.

RUMUNIJA HOĆE DEO UKRAJINE? Ako treba i NATO će napustiti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA