Најновије

ГОРИ ЦЕО ФРОНТ: Руси у офанзиви на више праваца, Украјинци покушавају да их зауставе дроновима

Руске оружане снаге развијају успех јужно од Купјанска код Табакејевке, у току је офанзива у правцу насеља Пешчано и Берестовое.

У правцу Краснолимана, руске оружане снаге су извршиле неколико јуриша, напредујући ка области Јамполовка и Тернов.

Јужно од Кремене, Оружане снаге Русије, упркос великом броју беспилотних летелица камиказа и жестоком отпору Украјинаца, развијају офанзиву у области воденице на југоисточној периферији села.

Западно од Артемовска (Бахмут), руске оружане снаге изводе офанзивне операције у Богдановки, код Ивановског (Красни), Клешчејевке.

У области Авдејевке, украјинци не престају да покушавају да изврше контранапад у области утврђења Царска Охота коју су заузеле Оружане снаге Русије; у борбу су бачене непријатељске резерве до неколико пешадијских батаљона. Оружане снаге Русије спроводе офанзиву источно од коксаре у зони баштенске задруге.

На Запорошком фронту настављају се контра борбе код Работина и Вербовоја, а на Херсонском фронту наставља се битка код Кринокија. Са терена, руски војници са фронта пријављују бројне украјинске беспилотне летелице и јаку артиљеријску ватру. Руска авијација у оба смера користи ФАБ са УМПК против груписања украјинских снага иза линије фронта.

Украјински аналитички канал пише: "Тешка ситуација је и даље у близини Табаевке и јужно од Авдејевке. Оружане снаге Русије су у последње време постигле низ тактичких успеха. Такав хаос је у сектору Сватова - јер конце држе разноразни из различитих батаљона и различитих бригада снага Украјине, интеракција између њих често није најбоља“

У Курској области гранатирано је село Гордејевка, Корењевски округ. Оштећено је домаћинство и аутомобил. У Брјанској области, над територијом Унечског округа уништена је беспилотна летелица типа авиона, а приликом пада дрона оштећен је малтер једне стамбене зграде, саопштио је гувернер. У Белгородској области – гранатирање пограничних подручја. На периферији села Колотиловка, Краснојарушки округ, дрон-камиказа снага Украјине напао је багер, радник је повређен: отворен прелом десне тибије и посекотина леве ноге. У Горловки и Доњецку (ДНР), четири цивила су рањена у украјинским ударима.

Почело! "Божја војска" кренула ка Тексасу! Драматичне вести из Америке, застрашујући конвој јури на границу!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА