Најновије

Дерматолози препоручују: Претерано "рибање" није здраво, само ове делове тела треба да перете сваки дан

У просеку, већина људи се тушира једном дневно. Али, у зависности од годишњег доба, физичке активности или посла којим се баве и чешће. Међутим, да ли је то здраво?

Дерматолози упозоравају да пречесто "рибање" тела од главе до пете сапуном и водом може да доведе до разних кожних проблема попут исушивања, екцема и других кожних обољења. Уместо тога, како препоручују, довољно је фокусирати се само на одређене делове тела: пазухе, препоне и стопала.

Наиме, ако перете цело тело сапуном, можете да уништите корисне бактерије које помажу вашем телу да разликује добре бактерије од лоших. Ствар је у томе што су нашем организму потребне одређене бактерије, а ако их уклонимо непрестаним рибањем с коже, губимо заштиту па смо самим тиме подложнији спољашњим утицајима који могу да буду итекако штетни. Оно што је битно јесте свакодневно прати препоне, пазух и стопала, док је остатак тела довољно само лагано испрати водом.

Једно истраживање чији су резултати објављени у часопису Сциенце Адванцес, чак је открило да је одређени сој бактерија који је живео на кожи испитаника повезан с нижим ризиком од рака коже у поређењу с оним људима који нису имали те бактерије.

Да ли сте пробали овсени хлеб? Ево зашто бисте требали! 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА