Најновије

КАКВА ХРАБРОСТ МИЛОЈЕВИЋА! Изводи екипу против Интера на велики ризик (САСТАВ)

Млади таленат Црвене звезде, популарно назван "Звездин Меси", биће у прилици да на лицу места покаже своје умеће пред скаутима Интера, који већ годинама прате његов развој. Иако Звезда на стадиону Ђузепе Меаца неће имати шансу да прети моћном Интеру и прави фудбалска чуда у Милану, долазак у град моде представља нови корак ка усавршавању и подизању нивоа игре ближе врху европског фудбала.

Тренер Црвене звезде, Владан Милојевић, има јасну мисију – покушаће да максимално отежа посао Интеру и заустави нападе домаће екипе у борби за планиране бодове у Лиги шампиона. Са Вењом Дркушићем у улози десног бека, који ће уједно бити и трећи штопер, Звезда ће покушати да затвори простор пред голом Омрија Глазера и онемогући нападаче Интера да угрожавају српски гол.

Због снаге Интерових крила, Звездини бекови ће највероватније имати мање офанзивних улога и фокусираће се на дефанзивне задатке, како би спречили Интерова крилна убацивања и контранападе.

Добра вест за српског шампиона је да голман Омри Глазер, након узбуне против Железничара из Панчева, није обновио повреду задње ложе и спреман је за меч. Ипак, након слабе партије против Бенфике, где је имао само једну успешну интервенцију, Глазер ће морати да пружи свој максимум ако Црвена звезда жели да извуче позитиван резултат на овом тешком гостовању.

Штоперски тандем Насер Ђига и Урош Спаић, који се показао као поуздан, неће бити мењан за предстојећи меч против Интера. Уз њих, на својој позицији остаје и Јонг Ву Сеол, који је у 174. вечитом дербију показао способност да одговори на захтевне дефанзивне задатке. Његова улога биће посебно важна, јер ће морати да заустави брзоногог Денцела Дамфриса, који представља озбиљну претњу са крила.

Кључни дефанзивни посао очекује и Макса Елшника и Рада Крунића, који ће морати да држе средину терена и смање притисак на Звездину одбрану. Изостанак Мирка Иванића представља озбиљан ударац за тим Владана Милојевића, али овај недостатак отвара прилику за младу наду, Андрију Максимовића, који ће након дебитовања у вечитом дербију сада играти и у Лиги шампиона.

На левом крилу биће Питер Олајинка, који ће имати задатак да помаже у дефанзиви и ограничи простор Дамфрису, док ће са друге стране терена Силас, репрезентативац ДР Конга, настојати да својом брзином направи проблеме Интеровој одбрани.

На врху напада налазиће се Шериф Ендијаје, који ће својом снагом и позиционирањем покушати да задржи лопту на противничкој половини и омогући својим саиграчима да нападну из другог плана. Црвена звезда ће играти у формацији 4-2-3-1, а очекује се следећи састав: Глазер - Дркушић, Ђига, Спаић, Сеол - Крунић, Елшник - Силас, Максимовић, Олајинка – Ендијаје.

ЛОПОВ ОПЕТ УПАО НА ЈНА: Док Црвена звезда игра Лигу Шампиона, Партизан опет враћа камере

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА