Најновије

ПРЕБРОЈАНИ ГЛАСОВИ У ГРУЗИЈИ! Чека ли нас нови Мајдан?

Централна изборна комисија Грузије завршила је пребројавање гласова са свих бирачких места, владајућа партија Грузијски сан освојила је 53,92 одсто гласова.

На основу обрађених гласачких листића са 3.110 од 3.111 бирачких места, владајући Грузијски сан освојио је 53,92 одсто гласова. У парламент су ушле и четири опозиционе странке које су добиле укупно 37,78 одсто гласова.
Резултати гласања на једном бирачком месту у Марнеулију поништени су након инцидента који је укључивао масовно убацивање гласачких листића.

Опозициона Коалиција за промене, која није признала резултате парламентарних избора, саопштила је да је одбила посланичке мандате и државно финансирање. Партија је, такође, одлучила да тражи од Централне изборне комисије да поништи њихове партијске спискове како нико не би могао да у парламенту замени оне који су одбили посланичке мандате. Према грузијском закону, ако се мандат посланика прекине пре рока, његово место заузима следеће лице на листи.

Партија Јединство – Национални покрет, која је заснована на Јединственом националном покрету бившег председника Михаила Сакашвилија, такође неће учествовати у раду парламента, јер не признаје резултате избора, изјавила је председник странке Тинатин Бокучава.

У Грузији су у суботу одржани парламентарни избори. Главна борба водила се између владајуће партије Грузијски сан, која се залаже за одржавање односа са Русијом, и опозиционих снага које се финансирају из западних грантова.

Претходне ноћи лидери опозиционих партија Јединство – национални покрет, Коалиција за промене и Јака Грузија одбили су да признају званичне резултате. У недењу је исту одлуку донела странка За Грузију. Неки политичари су обећали да ће покренути уличне протесте.

ЛУКАШЕНКО "ОБЈАСНИО": Власти у Кијеву су погрешиле што нису на време...

Извор: Спутник.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА