Најновије

ПАКЛЕНО КРВАВА СЕДМИЦА: Шест хиљада мртвих, уништен С-300, Миг-29, Су-25, 500 дронова...

Руска армија наставља са извођењем специјалне војне операције, известило је Министарство одбране РФ у редовном недељном извештају, наводећи детаље о успешним дејствима руских снага на главним секторима фронта.

У периоду од 4. до 10. фебруара Оружане снаге Русије извеле су 31 групни удар високопрецизним оружјем, укључујући оружје дугог домета ваздушног и морског базирања, као и беспилотне летелице, на циљеве украјинског војно-индустријског комплекса.

Погођени су производни капацитети предузећа која су производила и ремонтовала авионе, извиђачке и јуришне беспилотне летелице и беспилотне чамце, обалске и оперативно-тактичке ракетне системе, као и ракете за вишецевне ракетне системе. Поред тога, погођене су локације јединица украјинских оружаних снага, националистичких формација и страних плаћеника. Циљеви удара су прецизно погођени, каже се у саопштењу.

На Купјанском правцу заузети су повољнији положаји и одбијено је 36 напада јуришних група 25. ваздушно-десантне бригаде, 30., 32., 44. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, 13. и 18. бригаде Националне гарде у рејонима села Синковка, област Харков и Терни, ДНР. Поред тога, непријатељско људство је поражено у областима насеља Новоселовское ЛПР, Кисловка и Берестовое у области Харков, наводи се у саопштењу армије РФ.

Непријатељски губици: преко 725 милитаната, два борбена оклопна возила, 24 возила и 10 артиљеријских оруђа.

На правцу Краснолимана побољшан је положај дуж линије фронта и одбијено је 14 непријатељских напада.

У областима насеља Червонаја Диброва ЛПР, Јамполовка, Торское, Григоровка ДПР, као и шумарија Серебрјански, концентрације људства и опреме 60. и 63. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, 12. бригаде специјалних снага „Азов”* и 5. бригаде Оружаних снага Украјине су уништени. Национална гарда Украјине је поражена.

Непријатељ је изгубио следеће: убијено и рањено до 1.500 милитаната, 11 борбених оклопних возила, 31 возило и три оруђа пољске артиљерије.

На Доњецком правцу заузете су повољније линије и положаји, а одбијено је 26 непријатељских напада. У питању су села Красноје, Лењинское, Клешчејевка, Шуми и Победа ДПР. Ваздушним ударима и артиљеријском ватром поражене су јединице Оружаних снага Украјине и Националне гарде у рејонима села Богдановка, Нови, Курдјумовка, Новгородское, Белогоровка, Андреевка, Георгијевка и Катериновка ДПР.

Непријатељски губици: више од 2.190 милитаната, два тенка, 13 борбених оклопних возила, 38 возила, 19 оруђа теренске артиљерије и борбено возило Град МЛРС, стоји у саопштењу.

У правцу јужног Доњецка ситуација дуж линије фронта је побољшана, одбијено је 5 напада Оружаних снага Украјине и поражене су јединице 72. пешадијске бригаде, 105., 128. бригаде ТеРО и 1. бригаде Националне гарде Украјине. Борбе су се водиле у следећимтачкама: Угледар, Макаровка, Урожајное, Старомајорское ДПР и Пријутное, Запорошка област.

Губици Оружаних снага Украјине износили су до 1.160 милитаната, три тенка, шест борбених оклопних возила, 23 возила и 14 артиљеријских топова.

На Запорошком правцу оштећено је људство и техника 128. генералгардијске бригаде, 33., 65. и 118. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине, 3. бригаде Националне гарде Украјине у рејонима села Работино, Новоданиловка, Нестерјанка, Пјатихатки и Шчербаки, Запорошка област.

Непријатељ је изгубио: више од 210 милитаната, четири борбена оклопна возила, девет возила, четири пољска артиљеријска оруђа и борбено возило МЛРС Град.

На херсонском правцу оштећено је људство и техника 35., 37. борбених возила пешадије, 121., 124. бригаде ТеРО, 23. бригаде Националне гарде Украјине у рејонима села Тјагинка, Михајловка, Ивановка, Токаревка, Золотаја Балка, Антоновка и Станислав, Херсонска област.

Губици Оружаних снага Украјине: више од 245 милитаната, 25 возила, седам чамаца, шест пољских артиљеријских оруђа и борбено возило ХИМАРС МЛРС.

Током протекле недеље, авијација, беспилотне летелице и снаге противракетне одбране погодиле су два лансера и радар противваздушног ракетног система С-300, као и осам складишта муниције Оружаних снага Украјине.

Системи авијације и ПВО током недеље оборили су авионе МиГ-29 и Су-25 украјинског ратног ваздухопловства, 34 ракете вишецевних ракетних система ХИМАРС, Вампир, Харикен и Алдер, као и 488 беспилотних летелица.

За недељу дана предало се 36 украјинских милитаната.

Прочитајте ОВДЕ о стварном разлогу доласка Писторијуса у Приштину

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА