Najnovije

PAKLENO KRVAVA SEDMICA: Šest hiljada mrtvih, uništen S-300, Mig-29, Su-25, 500 dronova...

Ruska armija nastavlja sa izvođenjem specijalne vojne operacije, izvestilo je Ministarstvo odbrane RF u redovnom nedeljnom izveštaju, navodeći detalje o uspešnim dejstvima ruskih snaga na glavnim sektorima fronta.

U periodu od 4. do 10. februara Oružane snage Rusije izvele su 31 grupni udar visokopreciznim oružjem, uključujući oružje dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja, kao i bespilotne letelice, na ciljeve ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa.

Pogođeni su proizvodni kapaciteti preduzeća koja su proizvodila i remontovala avione, izviđačke i jurišne bespilotne letelice i bespilotne čamce, obalske i operativno-taktičke raketne sisteme, kao i rakete za višecevne raketne sisteme. Pored toga, pogođene su lokacije jedinica ukrajinskih oružanih snaga, nacionalističkih formacija i stranih plaćenika. Ciljevi udara su precizno pogođeni, kaže se u saopštenju.

Na Kupjanskom pravcu zauzeti su povoljniji položaji i odbijeno je 36 napada jurišnih grupa 25. vazdušno-desantne brigade, 30., 32., 44. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 13. i 18. brigade Nacionalne garde u rejonima sela Sinkovka, oblast Harkov i Terni, DNR. Pored toga, neprijateljsko ljudstvo je poraženo u oblastima naselja Novoselovskoe LPR, Kislovka i Berestovoe u oblasti Harkov, navodi se u saopštenju armije RF.

Neprijateljski gubici: preko 725 militanata, dva borbena oklopna vozila, 24 vozila i 10 artiljerijskih oruđa.

Na pravcu Krasnolimana poboljšan je položaj duž linije fronta i odbijeno je 14 neprijateljskih napada.

U oblastima naselja Červonaja Dibrova LPR, Jampolovka, Torskoe, Grigorovka DPR, kao i šumarija Serebrjanski, koncentracije ljudstva i opreme 60. i 63. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 12. brigade specijalnih snaga „Azov”* i 5. brigade Oružanih snaga Ukrajine su uništeni. Nacionalna garda Ukrajine je poražena.

Neprijatelj je izgubio sledeće: ubijeno i ranjeno do 1.500 militanata, 11 borbenih oklopnih vozila, 31 vozilo i tri oruđa poljske artiljerije.

Na Donjeckom pravcu zauzete su povoljnije linije i položaji, a odbijeno je 26 neprijateljskih napada. U pitanju su sela Krasnoje, Lenjinskoe, Kleščejevka, Šumi i Pobeda DPR. Vazdušnim udarima i artiljerijskom vatrom poražene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine i Nacionalne garde u rejonima sela Bogdanovka, Novi, Kurdjumovka, Novgorodskoe, Belogorovka, Andreevka, Georgijevka i Katerinovka DPR.

Neprijateljski gubici: više od 2.190 militanata, dva tenka, 13 borbenih oklopnih vozila, 38 vozila, 19 oruđa terenske artiljerije i borbeno vozilo Grad MLRS, stoji u saopštenju.

U pravcu južnog Donjecka situacija duž linije fronta je poboljšana, odbijeno je 5 napada Oružanih snaga Ukrajine i poražene su jedinice 72. pešadijske brigade, 105., 128. brigade TeRO i 1. brigade Nacionalne garde Ukrajine. Borbe su se vodile u sledećimtačkama: Ugledar, Makarovka, Urožajnoe, Staromajorskoe DPR i Prijutnoe, Zaporoška oblast.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su do 1.160 militanata, tri tenka, šest borbenih oklopnih vozila, 23 vozila i 14 artiljerijskih topova.

Na Zaporoškom pravcu oštećeno je ljudstvo i tehnika 128. generalgardijske brigade, 33., 65. i 118. pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, 3. brigade Nacionalne garde Ukrajine u rejonima sela Rabotino, Novodanilovka, Nesterjanka, Pjatihatki i Ščerbaki, Zaporoška oblast.

Neprijatelj je izgubio: više od 210 militanata, četiri borbena oklopna vozila, devet vozila, četiri poljska artiljerijska oruđa i borbeno vozilo MLRS Grad.

Na hersonskom pravcu oštećeno je ljudstvo i tehnika 35., 37. borbenih vozila pešadije, 121., 124. brigade TeRO, 23. brigade Nacionalne garde Ukrajine u rejonima sela Tjaginka, Mihajlovka, Ivanovka, Tokarevka, Zolotaja Balka, Antonovka i Stanislav, Hersonska oblast.

Gubici Oružanih snaga Ukrajine: više od 245 militanata, 25 vozila, sedam čamaca, šest poljskih artiljerijskih oruđa i borbeno vozilo HIMARS MLRS.

Tokom protekle nedelje, avijacija, bespilotne letelice i snage protivraketne odbrane pogodile su dva lansera i radar protivvazdušnog raketnog sistema S-300, kao i osam skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine.

Sistemi avijacije i PVO tokom nedelje oborili su avione MiG-29 i Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, 34 rakete višecevnih raketnih sistema HIMARS, Vampir, Hariken i Alder, kao i 488 bespilotnih letelica.

Za nedelju dana predalo se 36 ukrajinskih militanata.

Pročitajte OVDE o stvarnom razlogu dolaska Pistorijusa u Prištinu

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA