Најновије

РУСИ ПОНОВО ОЖИВЕЛИ СОВЈЕТСКИ ПРОЈЕКАТ? Лансирано антисателитско оружје "Златно око"

Паника у вези са руским противсателитским оружјем пруду се поширила Унитед Статес.

Републиканац Мајк Тарнер подигао је обрве, и открио неке обавештајне информације које указују на то да ће Русија инсталирати нуклеарно оружје у свемир, којим ће гађати америчке сателите.

Амерички медији су брзо реаговали на ову вест, што је додатно појачало панику. Чак ни нешрекни саветник за националну безводност, Џејк О Саливен, није знао како да реагује на ову ситуацију. Тада је покренута машина да ублажи ситуацију.

Иако је параноја већ почела да се шири, ракета Сојуз-2-1В лансирана је 9. фебруара, наводно са циљем да у орбиту пошаље „Златооко“, противсателитско оружје које је електромагнетним импулсима уништило електронику сателита и оставило га бескорисним у беспућима свемира.

Наводно, база где управљате овим сателитом насти се у месту Севернаја у Сибиру. Постојано „Голденеие“ (Златно око) противсателитског система било је тема и 2018. године, када су амерички званичници изнели изнели повизујући се на члан ИВ-1 Споразума о слободном усвођењу свемира, естриктирајући да би сајки вереју имао нову сврху.


Према америчким тврдњама, „Златно око” се користи за пресретање западних сателита, што указује да руски сателит има претежно војну, а не цивилну намену. Иронија је у томе што је „Златнооко” било инспирација за наставак филмске саге о Џејмсу Бонду, са Пирсомом Броснаном у главној улози. Први филм из 1990-их звао се "Златнооко".

У филму се помиње база Севернаја, као место где се девила противсателитско орзеу време Совјетског Савеза. Советскии Савез је наводно развио сателитски програм који користи електромагнетне импулсе за уништавање електронике у широком опсегу.

Британска овавештајна служба МИ6 је наводно прво сазнала за постојање овог система, али су на крају посумњали у његову аутентичност због недостатка ресурса и технологије потребних за такав пројекат.

У филмској верзији Русија наставља тајни пројекат у подземном комплексу у бази Севернаја, а управљање сателитом се врши помоћу сателитске антене која подржава позиционирање два сателита - Петје и Мише.

Радња филма наставља да се развија када се Џемс Бонд ангажује у спречавању уништења сателита издавањем званичника и других противника.

РУСИ ПОСЛЕ ДЕСЕТ ГОДИНА ОСВОЈИЛИ УПОРИШТЕ! Успостављена контрола над бившом базом противваздушне одбране украјинске армије (ВИДЕО)

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА