Најновије

ШОК У БЕЛОРУСИЈИ: У затвоту преминуо противник Лукашенка

Он је ухапшен у децембру 2022. године и осуђен је на три године затвора због клеветања Лукашенка, након објаве у новинама Социјалдемократске партије.

Бивши члан Белоруске социјалдемократске партије Ихар Ледник (64), који је осуђен на три године затвора због клеветања председника те државе Александра Лукашенка, преминуо је у белоруском затвору, јавља данас АНСА.

"Ихар Ледник, бивши члан Белоруске социјалдемократске партије, активиста и новинар, преминуо је у затвору у 64. години", саопштила је та странка на Телеграму, а вест је потврдила невладина организација за људска права "Вјасна".

Он је ухапшен у децембру 2022. године и осуђен је на три године затвора због клеветања Лукашенка, након објаве у новинама Социјалдемократске партије.

Из његове странке су истакли да се током служења затворске казне његово стање "знатно погоршало" и он је био подвргнут операцији због гастроинтестиналног проблема, као и да је патио од срчаног проблема, али није наведен узрок смрти.

Лидер белоруске опозиције Светлана Тихановскаја огласила се на платформи Икс поводом смрти Ледника.

"Срце ми је сломљено након смрти политичког затвореника Ледника, једног од лидера Белоруске социјалдемократске партије и неуморног борца за слободу. Ова смрт је трагичан симбол бруталности режима Лукашенка. Он мора одговарати за свачију смрт, за сваког палог хероја", поручила је Тихановскаја.

ПУТИН О АВДЕЈЕВКИ: То није било повлачење већ бекство

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА