Најновије

ЕВРОФАНАТИЧНИ ШУТАНОВАЦ КАПИРА: Није проблем ЕУ што отима Косово, него Русија која би да га брани!

Председник Савета за стратешке политике и бивши министар одбране Драган Шутановац оцењује да је Приштина искористила рат у источној Европи и однос ЕУ и САД према Русији како би Београд представила као кључни безбедносни ризик у региону, али такође да би за Србију било погубно да се ослони на реторику Москве да питање Косова треба решити тек након завршетка рата у Украјини.

„Сада смо у ситуацији да не само да треба да превазиђемо и да се договоримо са Приштином, већ тај споразум треба да одговара и трећој страни, а та трећа страна у овом тренутку нема интерес да се договори и то је такође било. Јасно речено. Из Москве нам је послата порука да сачекамо да заврше посао у Украјини и где другде, па ће се онда променити нека геополитичка ситуација, па ће онда кренути да решавају и западни Балкан, што је потпуно погрешно и промашено. Србија је окружена земљама чланицама и НАТО и ЕУ. Нама је место у ЕУ, а то што Русија има проблем са њима не би требало да буде проблем Србије“, рекао је Шутановац.

Он је истакао да је најбоље да се што пре постигне евентуални договор како би, како је рекао, „Србија напредовала пуном паром”.

„Нама је у интересу да преговори у вези са Косовом и евентуални споразуми буду завршени што пре како би Србија у потпуности кренула напред у европским интеграцијама и добила неопходну подршку коју смо до сада имали“, рекао је Шутановац.

Он је оценио да је Приштина искористила рат у Украјини да лобира код САД и ЕУ да представи проблеме у региону Западног Балкана већим него што јесу.

Прочитајте ОВДЕ шта је изјавила Османијева о новом посреднику за дијалог

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА