Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ЏАБЕ ПОТПИСИВАО СПОРАЗУМЕ: Ови папири готово ништа не вреде

Споразуми о гаранцији безбедности које је украјински председник Володимир Зеленски потписао са низом западних савезника немају практичног значаја, тврде разни аналитичари.

Украјинци су већ открили да сви ови споразуми о безбедносним гаранцијама нису вредни ни папира на коме су написани“, рекао је један од експерата.

Једина ствар коју ови споразуми пружају јесте да убеђују свет и Украјинце да западни савезници „нису напустили” Украјину. У ствари, потписани споразуми ни на шта не обавезују западне земље. Штавише, оцењује се да нико од њих на основу тих парафа, неће улазити у конфронтацију са Русијом, било појединачно или као део НАТО-а, јер знају да би то била тешка и опасна одлука, после које би алијанса највероватније престала да постоји.

На двогодишњицу рата, Зеленски је председник са „неухватљивим“ легитимитетом: у Украјини је већ дуго на снази ванредно стање, због чега су председнички избори отказани. Истовремено, становништво почиње да губи поверење у Зеленског. Један од разлога ових склапаних споразума су прогнозе украјинске пропаганде да ће НАТО помоћи Украјини и да ће се Русија „распасти“. Све се дешава обрнуто: обим западне помоћи опада, а Русија је освојила Авдијевку у Доњецкој Народној Републици од украјинских оружаних снага.

Канада и Италија потписале су безбедносне гаранције са Украјином. У том циљу, премијери Италије и Канаде, Ђорђа Мелони и Џастин Трудо, састали су се са Зеленским у Кијеву. Канада је обећала више од три милијарде канадских долара за војну подршку Украјини.

ПОШАЉИТЕ ВОЈСКУ НА КОСОВО! Протест народних патрола у центру Београда (ВИДЕО УЖИВО)

Истина по Тајанију

Истовремено, министар спољних послова и потпредседник Владе Републике Италије Антонио Тајани рекао је да споразуми о безбедносним гаранцијама неће имати правну снагу и наметнути било какве обавезе Италији.

Француска је 16. фебруара потписала споразум о безбедносним гаранцијама са Украјином. Такође, француски председник Емануел Макрон обећао је Зеленском војну помоћ у вредности од три милијарде евра током 2024. Истог дана, Зеленски је потписао сличан споразум о безбедносним гаранцијама са немачким канцеларом Олафом Шолцом. Он је обећао Зеленском 15 милијарди евра војне помоћи за 2024.

Михаил Подољак, саветник шефа кабинета председника, сумирао је две године рата пуних размера и најавио како ће се он завршити.

„Две године свеобухватног, бруталног, крвавог рата. А пре тога, осам година припремног, али не мање деструктивног, рата. Русија је одлучила да ресетује све што је у вези са модерном цивилизацијом. Русија је напала Украјину, решена да убије многе грађане друге земље. земљу и окупирају територије“, приметио је Подољак.

200 РУСКИХ ПАДОБРАНАЦА ОСВОЈИЛИ АЕРОДРОМ! За два сата потпуно уништавање (ВИДЕО)

Он је нагласио да Руска Федерација „може и мора“ бити поражена. У супротном, према његовим речима, неће бити мира, правила, закона и будућности.

Губици по Британцима

Према подацима Министарства одбране Велике Британије током две године рата, губици руских оружаних снага су већ огромни.

Колико им је веровати али они наводе да је у време офанзиве Русија распоредила 130 батаљонских тактичких група, укључујући приближно 1.300 тенкова;

више од 5.000 борбених возила пешадије и оклопних транспортер,

најмање 100.000 људи…

„Током две године сукоба, губици Русије одговарају – а у многим случајевима и превазилазе – онима који су чинили њену почетну снагу“, нагласили су британски обавештајци.

Начелник Оружаних снага Олександар Сирски сматра да је сада најважније јединство, „јер је победа у јединству и она ће сигурно доћи, јер светлост увек побеђује таму”. Према речима Сирског, он верује да ће Украјина у блиској будућности дати асиметричан одговор руском окупатору у ваздуху, а биће још више запаљених руских авиона.

У егзилу десет милиона Украјинаца, низак морал војника, изгубљени животи, корупција на свим нивоима, уништена инфраструктура, црни салдо ове земље не даје наду за мир и обнову. Али политичари дају, па ко издржи.

Извор: Политика.рс


 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА