Најновије

Пршти свугде дуж фронта: Херсон, Запорожје, Харков

На купјанском правцу су јединице „Запад“ побољшале положаје у Харковској области и ДНР-у. Украјинска војска је изгубила око 50 војника, тенк, два оклопна возила и три аутомобила. Уништена је хаубица америчке производње М198, самоходна хаубица „краб“, „акација“, Мста-Б, „гвоздика“ и оруђе Д-30, саопштило је Министарство одбране Руске федерације.

Генерал Игор Коношенков

Јединице „Југ“ су поразиле украјинску војску и технику у ДНР-у. Украјинска војска је изгубила 600 војника, два тенка, М113 америчке производње и десет аутомобила. Уништен је вишецевни бацач ракета „ураган“, самоходна хаубица „краб“, оруђе Д-20 и хаубица Д-30.

У правцу Авдејевке су јединице „Центар“ заузеле погодније позиције и поразиле украјинску војску и технику у ДНР-у. Украјинска војска је изгубила око 495 војника, седам тенкова, четири оклопна возила и 11 аутомобила. Уништене су три хаубице Д-20, хаубица Мста-Б, самоходна хаубица „гвоздика“ и две хаубице Д-30.

На јужнодоњецком правцу су јединице војске „Исток“ поразиле укарјинску војску и технику у ДНР-у. Непријатељ је изгубио око 105 војника, три аутомобила, хаубицу Д-20, као и самоходну хаубицу „гвоздика“.

На херсонском правцу је руска војска заузела погодније позиције и уништила украјинску војску и технику у Запорошкој области и Херсонској области. Украјинска војска је изгубила око 50 војника, пет аутомобила и станицу за радиоелектронску борбу „буковељ-АД“.

Руска војска је на Херсонском правцу уништила украјинску диверзанстку групу за специјалне операције украјинске војске, која је покушала да се искрца на Тендровску превлаку. Потопљена су четири чамца, а пет се вратило. Украјина је на овом правцу изгубила око 25 војника, а један је ухапшен.

ПВО средства су оборила девер америчких „хајмарса“ и две бомбе ЈДАМ. Уништено је 93 украјинских дронова у ЛНР-у, ДНР-у и Запорошкој области. речено је на брифингу Министарства одбране.

Украјински командант: Руси променили тактику

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА