Најновије

Направите сами одличан сируп за смиривање кашља, у себи има и - пиво

Сируп од пива (препорука од безалкохолног) и смеђег шећера је народни лек који може да помогне када нас мучи упорни кашаљ и шлајм у грлу.

Сируп од пива (препорука од безалкохолног) и смеђег шећера је народни лек који може да помогне када нас мучи упорни кашаљ и шлајм у грлу. Традиционални рецепти и биљни лекови могу да пруже брзо олакшање и помогну у чишћењу дисајних путева, а један од популарнијих домаћих лекова је сируп од пива и смеђег шећера који олакшава искашљавање, избацивање шлајма и умирује кашаљ.

Зашто се сируп прави од пива и смеђег шећера?

Због своје хранљивости, пиво више спада у категорију хране него пиц́а, јер – на крају крајева, пиво се назива "течним хлебом".

Пиво је једно од најстаријих пиц́а на свету и било је важно у људској култури хиљадама година. Пиво садржи хранљиве материје, али морате да водите рачуна о томе колико чаша нарочито алкохолоног пива попијете.

Немојте да се изненадите ако вам неко близак каже да иде да се „бори против упале“ када крене на пиво. Има истине у томе, кажу научници. Упала у телу је основни узрок многих болести, а према студији објављеној у Молецулар Нутритион & Фоод Ресеарцх, хмељ (есенцијални састојак пива) има антиинфламаторна својства. Истраживачи су упоредили антиинфламаторни ефекат различитих врста хмеља и открили да конзумација хмеља у облику пива омета једињења која изазивају упале.

Смеђи шећер јача имунитет

Смеђи шец́ер је популаран заслађивач који се прави од шец́ерне трске која није у потпуности рафинисана. Има богатији укус од белог шец́ера и често се користи у кулинарству. Поред свог одличног укуса, смеђи шец́ер има и бројне
здравствене предности. Смеђи шећер садржи есенцијалне минерале, укључујуц́и гвожђе, калцијум, магнезијум и калијум. Ови минерали су важни за различите телесне функције – одржавањенормланог крвног притиска, регулисање нивоа шец́ера у крви и изградњу јаких костију. Такође, смеђи шећер може да помогне у јачању имунитета јер гвожђе у овом шец́еру помаже у производњи црвених крвних зрнаца, које преносе кисеоник по целом телу. А то помаже да се имуни систем одржи јаким и бори се против инфекције.

Рецепт за сируп за искашљавање и против кашља

За сируп од пива и смеђег шећера, осим ове две намирнице није вам више ништа потребно. Препорука је да буде безалкохолно пиво, јер је једно научно истраживање показало да количина алкохола која остане након сат времена
кувања обично буде 25 посто, али и после два и по сата кувања остане око пет одсто алкохола. Посебно обратите пажњу ако сируп дајете деци.

Припрема:

У већу шерпу сипајте 150 г смеђег шећера. Загревајте шећер на умереној температури, не сме да буде јака ватра да
шећер не би изгорео. Мешајте шећер варјачом док се потпуно не отопи и добије карамел боју.

Након тога, полако у отопљен шећер улијте 0,5 л пива (препорука безалкохолног).

Мешавину пива и шећера кувајте на лаганој ватри око 20 минута, све док смеша де поприми густину сирупа, што је мало ређе од меда. на пример.

Склоните шерпу са шпорета и поклопите и оставите да се сируп охлади.Охлађен сируп прелијте у стаклену теглу и чувајте га у фрижидеру.

Вукови мутанти из Чернобиља развили способност да се ефикасније боре...

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА