Најновије

АЛЕКСИЋ: Лажни европејци се враћају у старо радикалско рухо

Исти они који су деведесетих година били на власти и залагали се за „велику Србију” а земљу одвели у рат, након што су се на кратко пресвукли у лажне европејце враћају се у старо радикалско рухо и земљу воде у изолацију и распарчавање, рекао је данас председник Народног покрета Србије (НПС) и народни посланик Мирослав Алексић у Ћићевцу где је основан општински одбор те странке.

„У међувремену изневерели су људе и њихове наде и очекивања, а данас владају тако што су узурпирали народну вољу, тако што краду на изборима, уцењују људе и манипулишу њима. Нажалост, данас сви трпимо последице њихове погубне политике, али је добро што то бива свима јасније, па чак и онима који су заиста веровали да пресвучени радикали могу Србију да одведу у Европу”, рекао је Алексић.

Он је подсетио да се данас, двадесет година од почетка погрома над Србима на Косову и Метохији, последице погубне политике ове власти најбоље могу видети по томе што су са КиМ укинуте све српске институције, нема ниједне српске заставе, а последње су укинуте и све табле са ћирилицом.

„Ситуација није много боља ни у источној Србији где се Кинези понашају као да је њихова земља, док су наши људи тамо грађани другог реда, и све то зато што је ова власт бакар и злато потпуно предала Кинезима. Распродају нашу земљу и ништа им није свето”, изјавио је Алексић.

Алексић је упозорио и да дуго најављивани пројекат као развојна шанса за Србију „Експо 2027” нама неће донети ништа добро баш као што није ни „Београд на води”, већ од таквих корупционашких пројеката користи има само шачица богатих на власти.

„Наша мисија је да то заједно као тим променимо, да слушамо грађане и вратимо нарушено поверење. Зато ће једна од првих ствари коју ћемо урадити бити промена изборног закона – одузећемо моћ партијским моћницима тако што ћемо увести пропорционалан персонализовани изборни систем, да људи могу именом и презименом да бирају своје представнике”, рекао је он.

Алексић се на крају осврнуо и на резултат који је НПС остварио на изборима у децембру 2023. године освојивши самостално на локалним изборима у Ћићевцу 32%, охрабривши их да наставе са радом јер ће се у странци увек неговати култура резултата.

Прочитајте ОВДЕ шта је Ђилас поручио амбасадору ЕУ у Србији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА