Најновије

ПРЕДСЕДНИК ТУРСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Украјински рат може да ескалира у рат између Русије и Запада

Сукоб у Украјини могао би да ескалира у рат између Русије и Запада, који би се проширио на источну Европу, јавила је државна агенција Анадолу, преносећи изјаву председника турског парламента Нумана Куртулмуша.

„Поводом сукоба између Руске Федерације и Украјине, он је истакао да Анкара на њега гледа не само као на рат између ове две земље, већ и као на конфронтацију која би могла да прерасте у рат између Русије и Запада. Он је нагласио да на основу тога Турска тежи брзом окончању рата између Русије и Украјине“, пренела је агенција.

Према његовим речима, стране су биле близу закључења споразума о прекиду ватре посредством Турске у Истанбулу, али су то осујетиле одређене снаге.

„Мировни споразум између Русије и Украјине био је близу потписивања у Долмабахчеу. Било је могуће закључити фер и равноправан мир који би прихватиле обе стране. Турска је заправо довела овај процес до одређене тачке. Али били смо сведоци да су неке снаге које нису хтеле крај овог рата спречиле постизање коначног споразума у ​​Долмабахчеу“, рекао је он.

Говорник је упозорио да би се конфронтација између Русије и Украјине „могла проширити не само на црноморски регион и источну Европу, већ можда и на много шире подручје“.

„С тим у вези, Турска ће се, без сумње, у потпуности ангажовати у мировним иницијативама и уложити све неопходне напоре да осигура постизање мира између две земље за дипломатским столом“, рекао је он.

Прочитајте ОВДЕ шта је Понош рекао о Вучићу

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА