Najnovije

PREDSEDNIK TURSKOG PARLAMENTA: Ukrajinski rat može da eskalira u rat između Rusije i Zapada

Sukob u Ukrajini mogao bi da eskalira u rat između Rusije i Zapada, koji bi se proširio na istočnu Evropu, javila je državna agencija Anadolu, prenoseći izjavu predsednika turskog parlamenta Numana Kurtulmuša.

„Povodom sukoba između Ruske Federacije i Ukrajine, on je istakao da Ankara na njega gleda ne samo kao na rat između ove dve zemlje, već i kao na konfrontaciju koja bi mogla da preraste u rat između Rusije i Zapada. On je naglasio da na osnovu toga Turska teži brzom okončanju rata između Rusije i Ukrajine“, prenela je agencija.

Prema njegovim rečima, strane su bile blizu zaključenja sporazuma o prekidu vatre posredstvom Turske u Istanbulu, ali su to osujetile određene snage.

„Mirovni sporazum između Rusije i Ukrajine bio je blizu potpisivanja u Dolmabahčeu. Bilo je moguće zaključiti fer i ravnopravan mir koji bi prihvatile obe strane. Turska je zapravo dovela ovaj proces do određene tačke. Ali bili smo svedoci da su neke snage koje nisu htele kraj ovog rata sprečile postizanje konačnog sporazuma u ​​Dolmabahčeu“, rekao je on.

Govornik je upozorio da bi se konfrontacija između Rusije i Ukrajine „mogla proširiti ne samo na crnomorski region i istočnu Evropu, već možda i na mnogo šire područje“.

„S tim u vezi, Turska će se, bez sumnje, u potpunosti angažovati u mirovnim inicijativama i uložiti sve neophodne napore da osigura postizanje mira između dve zemlje za diplomatskim stolom“, rekao je on.

Pročitajte OVDE šta je Ponoš rekao o Vučiću

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA