Најновије

ЛИГА ШАМПИОНА И “ВЕЧИТИ”: Звезда може директно у елиту, за Партизан не важи исто правило

Много неизвесности нас очекује овог пролећа у српском фудбалу. За разлику од прошле сезоне, овога пута ће трка за шампиона да буде много узбудљивија.

Такође, још је једна разлика у односу на прошлу сезону. Овога пута шампион неће да иде директно у Лигу шампиона, али би то правило могло да не важи ако Звезда успе да одбрани титулу.

Уколико Лигу шампиона ове сезоне освоји тим који је кроз своју лигу већ обезбедио место у елити, то би отворило врата још једном клубу да се директно квалификује. У том случају, Црвена звезда ако одбрани титулу, могла би да уђе у круг кандидата за једно директно место у овом такмичењу.

Црвено-бели имају бољи коефицијент који може да буде пресудан у рангирању тимова за директно учешће у Лиги шампиона. Зато би по клуб из Љутице Богдана било добро да првак Хрватске не буде Динамо, Чешке Славија из Прага, да у Данској то не успе Копенхаген, а у Грчкој ПАОК или Олимпијакос.

Међутим, ако до шампионског наслова дође Партизан, он ће да буде принуђен да кроз плеј-оф обезбеди место међу најбољим тимовима у Европи. Били би и црно-бели на корак до елите после 14 година, али би их у том делу квалификација сигурно дочекао неки од јаких противника.

У овом тренутку Партизан је први у Суперлиги Србије са бодом више од Црвене звезде. У суботу је на програму 172. вечити дерби, али је још рано да би та утакмица могла да реши новог шампиона Србије у фудбалу.

КРЕМЉ: Русија може употребити нуклеарно оружје само у једном случају

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА