Najnovije

LIGA ŠAMPIONA I “VEČITI”: Zvezda može direktno u elitu, za Partizan ne važi isto pravilo

Mnogo neizvesnosti nas očekuje ovog proleća u srpskom fudbalu. Za razliku od prošle sezone, ovoga puta će trka za šampiona da bude mnogo uzbudljivija.

Takođe, još je jedna razlika u odnosu na prošlu sezonu. Ovoga puta šampion neće da ide direktno u Ligu šampiona, ali bi to pravilo moglo da ne važi ako Zvezda uspe da odbrani titulu.

Ukoliko Ligu šampiona ove sezone osvoji tim koji je kroz svoju ligu već obezbedio mesto u eliti, to bi otvorilo vrata još jednom klubu da se direktno kvalifikuje. U tom slučaju, Crvena zvezda ako odbrani titulu, mogla bi da uđe u krug kandidata za jedno direktno mesto u ovom takmičenju.

Crveno-beli imaju bolji koeficijent koji može da bude presudan u rangiranju timova za direktno učešće u Ligi šampiona. Zato bi po klub iz LJutice Bogdana bilo dobro da prvak Hrvatske ne bude Dinamo, Češke Slavija iz Praga, da u Danskoj to ne uspe Kopenhagen, a u Grčkoj PAOK ili Olimpijakos.

Međutim, ako do šampionskog naslova dođe Partizan, on će da bude prinuđen da kroz plej-of obezbedi mesto među najboljim timovima u Evropi. Bili bi i crno-beli na korak do elite posle 14 godina, ali bi ih u tom delu kvalifikacija sigurno dočekao neki od jakih protivnika.

U ovom trenutku Partizan je prvi u Superligi Srbije sa bodom više od Crvene zvezde. U subotu je na programu 172. večiti derbi, ali je još rano da bi ta utakmica mogla da reši novog šampiona Srbije u fudbalu.

KREMLJ: Rusija može upotrebiti nuklearno oružje samo u jednom slučaju

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA