Најновије

ЗВЕЗДА ДИРЕКТНО У ЛШ Рачуница је јасна, али веома тешка! Слика лепа у само једној лиги! Погледајте детаљнију анализу…

УЕФА је пре два дана обелоданила нови систем такмичења у европским куповима. Као што смо већ писали више се неће гледати само државни коефицијент, већ ће велики утиацј да има и клупски коефицијент. Од тога би могла да профитира Црвена звезда и да други пут заредом директно уђе у Лигу шампиона.

Одмах да се оградимо, црвено-бели тренутно нису најближи титули у Србији, Партизан је први са бодом више. У суботу се игра 172. вечити дерби, а чета Владана Милојевића ако победи мораће у још 13 кола да одбрани предност. Зато овај текст пишемо у ситуацији у којој би Црвена звезда била шампион Србије у сезони 2023/2024.

До пре неколико дана чинило се да ће црвено-бели као шампиони сигурно у плеј-оф за Лигу шампиона, али отворила се могућност да Црвена звезда освојеном титулом уђе директно у нови формат најелитнијег светског клупског такмичења. Да би се то догодило битно је да шампиони својих земаља не буду Шахтјор, Копенхаген, Славија Праг, ПАОК или Олимпијакос и Динамо из Загреба.

Рачуница јесте јасна, али тешка. Зато ми идемо корак даље и упознаћемо вас са тренутним стањем у пет европских лига. Нису баш “карте” наклоњене црвено-белима.

У ЧЕШКОЈ ЈЕ НАЈБОЉА СИТУАЦИЈА ЗА НАЈТРОФЕЈНИЈИ СРПСКИ ТИМ

Спарта из Прага је тренутно лидер Фортуна лиге са 60 освојених бодова, четири више управо од Славије из Прага која је каменчић у ципели Црвене звезде. Два прашка великана су прошлог викенда одмерила снаге и било је 0:0. Спарту већ у следећем колу чека тешко гостовање против трећепласираног Плзена који је испао из трке за највиши пласман.

До краја лигашког дела првенства остало је још седам кола, а онда следи плеј-оф у коме ће да учествује шест најбољепласираних тимова. То значи да имамо бар још један дерби Прага. Далеко је од готовог, али Спарта за сада има лепу предност у односу на Славију, а делује да и на папиру има квалитетнији састав. Оба тима су још учесници еврокупова, Спарта игра против Ливерпула, а Славија против Милана у осмини финала Лиге Европе.

У ХРВАТСКОЈ ЈЕ ДИНАМО ТРЕЋИ, АЛИ…

Једна од лига коју ће током пролећа “делије” морати да прате је ХНЛ. У комшилуку гледамо никад интересантнију трку за титулу између три тима. Лидер је за сада Ријека са 53 освојена бода, поеном више од Хајдука из Сплита и пет од загребачког Динама, мада “модри” имају меч мање.

До краја првенства ова три тима ће се по још једном састати међусобно. Проблем за Динамо је тај што ће у госте и лдеру Ријеци и Хајдуку. У Сплит иде већ 30. марта. Лидер Ријека ће 7. апрлила у дербију Јадрана да дочека Хајдук. Некако се због појачања која су стигла у Сплит створила слика да ће за титулу да се боре Хајдук и Динамо, али је Ријека показала да не смеју да је отпишу.

Звезди је потребно само да Динамо не буде шампион.

КОПЕНХАГЕН У ДАНСКОЈ ТАКОЂЕ ГЛЕДА У ЛЕЂА ДВА ТИМА

Ако нас у Хрватској очекује можда и најзанимљивија трка за титулу у историји те земље, шта тек онда да кажемо за Данску. Три клуба су на свега три бода разлике. Лидер је Мидтјиланд са 42 бода, други је Брондби са бодом мање, а Копенхаген има 39 поена. Звезди је потребно да “лавови” не буду шампиони.

До краја лигашког дела сезоне остала су два кола. Потом следи плеј-оф у коме тимове чека још 10 кола. То значи да ће Мидтјиланд, Брондби и Копенхаген између себе да одиграју по још два меча. Ако се гледа квалитет састава, Копенхаген је фаворит и поред три бода заостатка за лидером. Рано је за прогнозу, али слика за Црвену звезду је повољна, али не и коначна.

У УКРАЈНИ ЈЕ ХАОС, А НЕ МИСЛИМО НА РАТ

Шта тек рећи за Украјину? Од првог до шестог места је разлика осам бодова. С тим да два тима имају два и три меча мање. Реч је управо о фаворитима за круну Шахтјору и Динаму из Кијева. Звезди је потребно да тим из Доњецка не буде шампион.

Тренутно је Днипро први са 38 освојених бодова. Бод мање има Шахтјор и утакмицу мање. Бод мање има и трећепласирани Кривбас, али исти број мечева као и тим из Дњепропетровска. Четврти је Динамо са 34 освојена бода, серијом победа и два меча мање од лидера. Један од Шахтјора који има три бода више.

Делује да ће управо ова два тима да се боре за круну и да ће Днипро и Кривбас да падну. Шахтјор и Динамо се састају тек у 28. колу и тај меч би могао да одреди новог шампиона, сем ако Днипро не направи чудо из сенке. Звезди би то свакако одговарало, само да шампион не буде Шахтјор.

“ЛУДНИЦА” ЈЕ И У ГРЧКОЈ, “ДЕЛИЈЕ” ПРАТЕ ДВА КЛУБА

Грци су стигли до плеј-офа и остало је да се одигра још 10 кола. Од првог до четвртог места разлика је четири бода. За сада је лидер ПАОК са 60 освојених бодова, прати га АЕК са 59, док је Олимпијакос трећи са 57. Панатинаикос има 56 освојених бодова. Сви тимови ће да одиграју по два меча један са другим.

ХАОС НА ЦЕТИЊУ: Туча у Скупштини Црне Горе (ВИДЕО)

Извор: Maxbetsport.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА