Najnovije

ZVEZDA DIREKTNO U LŠ Računica je jasna, ali veoma teška! Slika lepa u samo jednoj ligi! Pogledajte detaljniju analizu…

UEFA je pre dva dana obelodanila novi sistem takmičenja u evropskim kupovima. Kao što smo već pisali više se neće gledati samo državni koeficijent, već će veliki utiacj da ima i klupski koeficijent. Od toga bi mogla da profitira Crvena zvezda i da drugi put zaredom direktno uđe u Ligu šampiona.

Odmah da se ogradimo, crveno-beli trenutno nisu najbliži tituli u Srbiji, Partizan je prvi sa bodom više. U subotu se igra 172. večiti derbi, a četa Vladana Milojevića ako pobedi moraće u još 13 kola da odbrani prednost. Zato ovaj tekst pišemo u situaciji u kojoj bi Crvena zvezda bila šampion Srbije u sezoni 2023/2024.

Do pre nekoliko dana činilo se da će crveno-beli kao šampioni sigurno u plej-of za Ligu šampiona, ali otvorila se mogućnost da Crvena zvezda osvojenom titulom uđe direktno u novi format najelitnijeg svetskog klupskog takmičenja. Da bi se to dogodilo bitno je da šampioni svojih zemalja ne budu Šahtjor, Kopenhagen, Slavija Prag, PAOK ili Olimpijakos i Dinamo iz Zagreba.

Računica jeste jasna, ali teška. Zato mi idemo korak dalje i upoznaćemo vas sa trenutnim stanjem u pet evropskih liga. Nisu baš “karte” naklonjene crveno-belima.

U ČEŠKOJ JE NAJBOLJA SITUACIJA ZA NAJTROFEJNIJI SRPSKI TIM

Sparta iz Praga je trenutno lider Fortuna lige sa 60 osvojenih bodova, četiri više upravo od Slavije iz Praga koja je kamenčić u cipeli Crvene zvezde. Dva praška velikana su prošlog vikenda odmerila snage i bilo je 0:0. Spartu već u sledećem kolu čeka teško gostovanje protiv trećeplasiranog Plzena koji je ispao iz trke za najviši plasman.

Do kraja ligaškog dela prvenstva ostalo je još sedam kola, a onda sledi plej-of u kome će da učestvuje šest najboljeplasiranih timova. To znači da imamo bar još jedan derbi Praga. Daleko je od gotovog, ali Sparta za sada ima lepu prednost u odnosu na Slaviju, a deluje da i na papiru ima kvalitetniji sastav. Oba tima su još učesnici evrokupova, Sparta igra protiv Liverpula, a Slavija protiv Milana u osmini finala Lige Evrope.

U HRVATSKOJ JE DINAMO TREĆI, ALI…

Jedna od liga koju će tokom proleća “delije” morati da prate je HNL. U komšiluku gledamo nikad interesantniju trku za titulu između tri tima. Lider je za sada Rijeka sa 53 osvojena boda, poenom više od Hajduka iz Splita i pet od zagrebačkog Dinama, mada “modri” imaju meč manje.

Do kraja prvenstva ova tri tima će se po još jednom sastati međusobno. Problem za Dinamo je taj što će u goste i lderu Rijeci i Hajduku. U Split ide već 30. marta. Lider Rijeka će 7. aprlila u derbiju Jadrana da dočeka Hajduk. Nekako se zbog pojačanja koja su stigla u Split stvorila slika da će za titulu da se bore Hajduk i Dinamo, ali je Rijeka pokazala da ne smeju da je otpišu.

Zvezdi je potrebno samo da Dinamo ne bude šampion.

KOPENHAGEN U DANSKOJ TAKOĐE GLEDA U LEĐA DVA TIMA

Ako nas u Hrvatskoj očekuje možda i najzanimljivija trka za titulu u istoriji te zemlje, šta tek onda da kažemo za Dansku. Tri kluba su na svega tri boda razlike. Lider je Midtjiland sa 42 boda, drugi je Brondbi sa bodom manje, a Kopenhagen ima 39 poena. Zvezdi je potrebno da “lavovi” ne budu šampioni.

Do kraja ligaškog dela sezone ostala su dva kola. Potom sledi plej-of u kome timove čeka još 10 kola. To znači da će Midtjiland, Brondbi i Kopenhagen između sebe da odigraju po još dva meča. Ako se gleda kvalitet sastava, Kopenhagen je favorit i pored tri boda zaostatka za liderom. Rano je za prognozu, ali slika za Crvenu zvezdu je povoljna, ali ne i konačna.

U UKRAJNI JE HAOS, A NE MISLIMO NA RAT

Šta tek reći za Ukrajinu? Od prvog do šestog mesta je razlika osam bodova. S tim da dva tima imaju dva i tri meča manje. Reč je upravo o favoritima za krunu Šahtjoru i Dinamu iz Kijeva. Zvezdi je potrebno da tim iz Donjecka ne bude šampion.

Trenutno je Dnipro prvi sa 38 osvojenih bodova. Bod manje ima Šahtjor i utakmicu manje. Bod manje ima i trećeplasirani Krivbas, ali isti broj mečeva kao i tim iz Dnjepropetrovska. Četvrti je Dinamo sa 34 osvojena boda, serijom pobeda i dva meča manje od lidera. Jedan od Šahtjora koji ima tri boda više.

Deluje da će upravo ova dva tima da se bore za krunu i da će Dnipro i Krivbas da padnu. Šahtjor i Dinamo se sastaju tek u 28. kolu i taj meč bi mogao da odredi novog šampiona, sem ako Dnipro ne napravi čudo iz senke. Zvezdi bi to svakako odgovaralo, samo da šampion ne bude Šahtjor.

“LUDNICA” JE I U GRČKOJ, “DELIJE” PRATE DVA KLUBA

Grci su stigli do plej-ofa i ostalo je da se odigra još 10 kola. Od prvog do četvrtog mesta razlika je četiri boda. Za sada je lider PAOK sa 60 osvojenih bodova, prati ga AEK sa 59, dok je Olimpijakos treći sa 57. Panatinaikos ima 56 osvojenih bodova. Svi timovi će da odigraju po dva meča jedan sa drugim.

HAOS NA CETINJU: Tuča u Skupštini Crne Gore (VIDEO)

Izvor: Maxbetsport.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA