Најновије

МАСОВНИ НАПАДИ РУСКЕ АРМИЈЕ: Више нема милости, све руше по Украјини (БРИФИНГ)

Најновије са брифинга Министарства одбране Русије:

Оружане снаге Русије су, као одговор на покушаје кијевског режима да нанесе штету нафтним објектима и енергетици Русије, извршиле jeдан масовни и 47 групних напада ваздушним, морским и копненим ударима. Сви објекти су уништени.

На купјанском правцу су јединице „Запад“ поразиле украјинску војску и технику у ДНР-у и Харковској области. Украјинска војска је изгубила више од 380 војника, три тенка, девет оклопних возила и 17 аутомобила. Уништени су бацачи граната „ураган“ и „град“, три радара америчке производње, четири станице за радиоелектронску борбу „нота“ и „буковељ-ад“. 

На доњецком правцу су јединице „Југ“ одбиле је 23 напада у ДНР-у. Противник је изгубио више од 3.000 војника, три тенка, 11 оклопних возила, 21 аутомобил, осам станица радиоелектронске борбе и три радара америчке производње AN/TPQ-50 и AN/TPQ-36. 

На авдејевском правцу су јединице „Центар“ поразиле су украјинску војску и технику у ДНР-у. Украјинска војска је за недељу дана изгубила више од 2.130 војника, шест тенкова, 24 оклопних возила, 51 аутомобил, као и 22 јединице артиљерије, самоходна хаубица М109 „паладин“ и четири хаубице америчке производње.

На јужнодоњецком правцу су јединице „Исток“ изгубиле више од 840 војника, два тенка, два оклопна возила, 25 аутомобила, хаубицу М777 америчке производње. Током недеље се 21 украјински војник предао. Авијација и ПВО средства су оборила: противбродску ракету „нептун“, 12 авионских бомби „хамер“ француске производње и ЈДАМ америчке производње, 25 система „хајмарс“ и „ураган“, као и 1.712 дронова.

Од почетка Специјалне војне операције уништено је: 583 авиона, 270 хеликоптера, 20.604 беспилотних летелица, 500 ракетних комплекса, 15.761 тенк и других борбених машина, 1.266 вишецевних бацача ракета, 8.836 оруђа пољске артиљерије, као и 20.910 јединица војне аутомобилске технике.

ПУТИН ЋЕ КРЕНУТИ НА КИЈЕВ? Борис Џонсон преклиње Американце да се уразуме

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА