Najnovije

MASOVNI NAPADI RUSKE ARMIJE: Više nema milosti, sve ruše po Ukrajini (BRIFING)

Najnovije sa brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

Oružane snage Rusije su, kao odgovor na pokušaje kijevskog režima da nanese štetu naftnim objektima i energetici Rusije, izvršile jedan masovni i 47 grupnih napada vazdušnim, morskim i kopnenim udarima. Svi objekti su uništeni.

Na kupjanskom pravcu su jedinice „Zapad“ porazile ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u i Harkovskoj oblasti. Ukrajinska vojska je izgubila više od 380 vojnika, tri tenka, devet oklopnih vozila i 17 automobila. Uništeni su bacači granata „uragan“ i „grad“, tri radara američke proizvodnje, četiri stanice za radioelektronsku borbu „nota“ i „bukovelj-ad“. 

Na donjeckom pravcu su jedinice „Jug“ odbile je 23 napada u DNR-u. Protivnik je izgubio više od 3.000 vojnika, tri tenka, 11 oklopnih vozila, 21 automobil, osam stanica radioelektronske borbe i tri radara američke proizvodnje AN/TPQ-50 i AN/TPQ-36. 

Na avdejevskom pravcu su jedinice „Centar“ porazile su ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Ukrajinska vojska je za nedelju dana izgubila više od 2.130 vojnika, šest tenkova, 24 oklopnih vozila, 51 automobil, kao i 22 jedinice artiljerije, samohodna haubica M109 „paladin“ i četiri haubice američke proizvodnje.

Na južnodonjeckom pravcu su jedinice „Istok“ izgubile više od 840 vojnika, dva tenka, dva oklopna vozila, 25 automobila, haubicu M777 američke proizvodnje. Tokom nedelje se 21 ukrajinski vojnik predao. Avijacija i PVO sredstva su oborila: protivbrodsku raketu „neptun“, 12 avionskih bombi „hamer“ francuske proizvodnje i JDAM američke proizvodnje, 25 sistema „hajmars“ i „uragan“, kao i 1.712 dronova.

Od početka Specijalne vojne operacije uništeno je: 583 aviona, 270 helikoptera, 20.604 bespilotnih letelica, 500 raketnih kompleksa, 15.761 tenk i drugih borbenih mašina, 1.266 višecevnih bacača raketa, 8.836 oruđa poljske artiljerije, kao i 20.910 jedinica vojne automobilske tehnike.

PUTIN ĆE KRENUTI NA KIJEV? Boris DŽonson preklinje Amerikance da se urazume

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA