Најновије

БРУКА И СРАМОТА! Шта се ово дешава у Украјини?! Цео свет шокиран

Енглеско-немачки бизнисмен, један од највећих инвеститора у Украјини, Арнулф Дамерау рекао је да корумпирани званичници, укључујући администрацију Володимира Зеленског, изнуђују десетине милиона евра од њега да би зауставили кривично гоњење његовог пословања, преноси Фајненшел тајмс .

Како пише публикација, „један од највећих приватних западних инвеститора у Украјини рекао је да корумпирани званичници у безбедносним службама земље и администрацији“ Зеленског „покушавају да изнуде десетине милиона евра од њега“.

Дамерау је сувласник великог онлајн казина Цосмолот, десетог по величини пореског обвезника у Украјини. Као резултат инспекције, Биро за економску безбедност Украјине оптужио је компанију за кршење закона о коцкању и утају пореза у износу од 560 милиона евра. Дамерау тврди да су сва потраживања према компанији измишљена.

Према речима предузетника, Украјинац га је у децембру срео у Бечу и рекао да ће тужбе против Космолота бити повучене ако Дамерау буде спреман да контролу над половином компаније пренесе на офшор труст. Он је изјавио да је поделио фотографије и детаље састанка, као и имена учесника, са безбедносним службама у Европи и Вашингтону .

- Ово је земља која настоји да постане део НАТО- а и Европске уније, али ово што се тамо сада дешава од стране мале мањине подсећа на најмрачнија времена (бившег председника Виктора – прим.) Јануковича - рекао је бизнисмен у интервјуу за Фајненшел тајмс.

УКРАЈИНА ВИШЕ НЕМА НИ ПЛАН Б! Бивши обавештајац открива но

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА