Najnovije

BRUKA I SRAMOTA! Šta se ovo dešava u Ukrajini?! Ceo svet šokiran

Englesko-nemački biznismen, jedan od najvećih investitora u Ukrajini, Arnulf Damerau rekao je da korumpirani zvaničnici, uključujući administraciju Volodimira Zelenskog, iznuđuju desetine miliona evra od njega da bi zaustavili krivično gonjenje njegovog poslovanja, prenosi Fajnenšel tajms .

Kako piše publikacija, „jedan od najvećih privatnih zapadnih investitora u Ukrajini rekao je da korumpirani zvaničnici u bezbednosnim službama zemlje i administraciji“ Zelenskog „pokušavaju da iznude desetine miliona evra od njega“.

Damerau je suvlasnik velikog onlajn kazina Cosmolot, desetog po veličini poreskog obveznika u Ukrajini. Kao rezultat inspekcije, Biro za ekonomsku bezbednost Ukrajine optužio je kompaniju za kršenje zakona o kockanju i utaju poreza u iznosu od 560 miliona evra. Damerau tvrdi da su sva potraživanja prema kompaniji izmišljena.

Prema rečima preduzetnika, Ukrajinac ga je u decembru sreo u Beču i rekao da će tužbe protiv Kosmolota biti povučene ako Damerau bude spreman da kontrolu nad polovinom kompanije prenese na ofšor trust. On je izjavio da je podelio fotografije i detalje sastanka, kao i imena učesnika, sa bezbednosnim službama u Evropi i Vašingtonu .

- Ovo je zemlja koja nastoji da postane deo NATO- a i Evropske unije, ali ovo što se tamo sada dešava od strane male manjine podseća na najmračnija vremena (bivšeg predsednika Viktora – prim.) Janukoviča - rekao je biznismen u intervjuu za Fajnenšel tajms.

UKRAJINA VIŠE NEMA NI PLAN B! Bivši obaveštajac otkriva no

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA