Најновије

ПРАВИ ПРИЈАТЕЉ! Орбан се у Сарајеву задржао једва три сата, па од‌јурио код Додика у Бањалуку

У оквиру своје званичне посете Босни и Херцеговини, премијер Мађарске, Виктор Орбан, састао се са Милорадом Додиком, српским чланом Председништва Босне и Херцеговине, како би разговарали о будућности и могућностима за јачање регионалне сарадње.

Састанак је одржан у Сарајеву, са фокусом на економске и политичке односе између Мађарске и Босне и Херцеговине, те посебно Републике Српске.

Током састанка, Орбан и Додик су истакли значај заједничких пројеката и потребу за продубљивањем сарадње у областима енергетике, инфраструктуре и трговине. Посебан акценат стављен је на могућности унапређења транспортне инфраструктуре и енергетске повезаности, које су кључне за дугорочни економски развој региона.

"Односи између Мађарске и Босне и Херцеговине, као и Републике Српске, имају велики потенцијал који треба максимално искористити", рекао је Орбан након састанка. "Сарадњом можемо постићи значајан напредак ка стабилности и просперитету целог региона."

Са своје стране, Додик је истакао да је подршка Мађарске од кључног значаја за развојне пројекте у Републици Српској и изразио задовољство због интересовања мађарских инвеститора за улагања у различите секторе.

Овај састанак представља још један корак ка јачању веза између Мађарске и Републике Српске, уз очекивања да ће конкретни пројекти и иницијативе који произађу из ових разговора значајно допринети економском и социјалном развоју.

ПАНИКА ОД РУСКОГ ПРОБОЈА ФРОНТА! Линија која не сме пукне ако се пита Запад и Украјина

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА