Najnovije

PRAVI PRIJATELJ! Orban se u Sarajevu zadržao jedva tri sata, pa od‌jurio kod Dodika u Banjaluku

U okviru svoje zvanične posete Bosni i Hercegovini, premijer Mađarske, Viktor Orban, sastao se sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine, kako bi razgovarali o budućnosti i mogućnostima za jačanje regionalne saradnje.

Sastanak je održan u Sarajevu, sa fokusom na ekonomske i političke odnose između Mađarske i Bosne i Hercegovine, te posebno Republike Srpske.

Tokom sastanka, Orban i Dodik su istakli značaj zajedničkih projekata i potrebu za produbljivanjem saradnje u oblastima energetike, infrastrukture i trgovine. Poseban akcenat stavljen je na mogućnosti unapređenja transportne infrastrukture i energetske povezanosti, koje su ključne za dugoročni ekonomski razvoj regiona.

"Odnosi između Mađarske i Bosne i Hercegovine, kao i Republike Srpske, imaju veliki potencijal koji treba maksimalno iskoristiti", rekao je Orban nakon sastanka. "Saradnjom možemo postići značajan napredak ka stabilnosti i prosperitetu celog regiona."

Sa svoje strane, Dodik je istakao da je podrška Mađarske od ključnog značaja za razvojne projekte u Republici Srpskoj i izrazio zadovoljstvo zbog interesovanja mađarskih investitora za ulaganja u različite sektore.

Ovaj sastanak predstavlja još jedan korak ka jačanju veza između Mađarske i Republike Srpske, uz očekivanja da će konkretni projekti i inicijative koji proizađu iz ovih razgovora značajno doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju.

PANIKA OD RUSKOG PROBOJA FRONTA! Linija koja ne sme pukne ako se pita Zapad i Ukrajina

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA