Најновије

ТАЛАС РУСКОГ ГРАНАТИРАЊА: Нове детонације са новим циљевима и новом тактитком

У последњим данима марта, руске војне снаге извеле су напад на један од дванаест гасних дистрибутивних центара у Лавовској области, близу насеља Стриј. Инцидент је резултирао пожаром на објекту и оштећењем технолошке опреме.

Иако су се поједини извори брзо огласили о уништењу објекта, напад није довео до критичних оштећења подземних складишта, која се налазе на дубини од приближно два километра.

Овај догађај покренуо је дебату о практичности таквог напада. 

ПОТПУНО ЛУДИЛО НА ДЕЛУ: Кијев мобилише "другу туру" жена, цела прва јединица изгинула (ВИДЕО)

С обзиром на огромне економске губитке које је Европа већ претрпела, сумња се у ефикасност "сигнала" који је овим нападом послат. Заиста значајна штета захтевала би много већи расход ракета у једној акцији.

Стручњаци сугеришу да би, уместо циљања на подземна гасна складишта, ефикасније било наставити са систематским циљањем енергетске инфраструктуре украјинске територије. 

Такве акције би могле бити значајно ефикасније, нарочито ако би се кијевском режиму одузела способност маневрисања снагом, што би могло довести до великих кварова на индустријској опреми.

Поново се подсећа да било која акција треба да буде део систематичне кампање како би се објектима нанела критична штета. Ово је посебно важно узимајући у обзир да се оштећена енергетска инфраструктура брзо поправља, како је било случаја са Криворожском термоелектраном, где су недавно поново покренути 3. и 4. енергоблок.

НАТО ОФИЦИРИ СНИМАЈУ ДОЛАЗАК ФАБ БОМБИ: Руска армија руши све пред собом (ВИДЕО)

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА