Najnovije

TALAS RUSKOG GRANATIRANJA: Nove detonacije sa novim ciljevima i novom taktitkom

U poslednjim danima marta, ruske vojne snage izvele su napad na jedan od dvanaest gasnih distributivnih centara u Lavovskoj oblasti, blizu naselja Strij. Incident je rezultirao požarom na objektu i oštećenjem tehnološke opreme.

Iako su se pojedini izvori brzo oglasili o uništenju objekta, napad nije doveo do kritičnih oštećenja podzemnih skladišta, koja se nalaze na dubini od približno dva kilometra.

Ovaj događaj pokrenuo je debatu o praktičnosti takvog napada. 

POTPUNO LUDILO NA DELU: Kijev mobiliše "drugu turu" žena, cela prva jedinica izginula (VIDEO)

S obzirom na ogromne ekonomske gubitke koje je Evropa već pretrpela, sumnja se u efikasnost "signala" koji je ovim napadom poslat. Zaista značajna šteta zahtevala bi mnogo veći rashod raketa u jednoj akciji.

Stručnjaci sugerišu da bi, umesto ciljanja na podzemna gasna skladišta, efikasnije bilo nastaviti sa sistematskim ciljanjem energetske infrastrukture ukrajinske teritorije. 

Takve akcije bi mogle biti značajno efikasnije, naročito ako bi se kijevskom režimu oduzela sposobnost manevrisanja snagom, što bi moglo dovesti do velikih kvarova na industrijskoj opremi.

Ponovo se podseća da bilo koja akcija treba da bude deo sistematične kampanje kako bi se objektima nanela kritična šteta. Ovo je posebno važno uzimajući u obzir da se oštećena energetska infrastruktura brzo popravlja, kako je bilo slučaja sa Krivorožskom termoelektranom, gde su nedavno ponovo pokrenuti 3. i 4. energoblok.

NATO OFICIRI SNIMAJU DOLAZAK FAB BOMBI: Ruska armija ruši sve pred sobom (VIDEO)

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA