Најновије

Хути напали амерички носач авиона, разарач и бродове у Црвеном мору

Јеменска група Хути данас је напала амерички носач авиона, разарач и неколико бродова у Црвеном мору, изјавио је њихов потпарол Јахја Сарија. У саопштењу, Сарија је навео да су Хути извели укупно шест операција против америчких снага. Додао је да су Хути напали амерички разарач у Црвеном мору уз помоћ беспилотне летелице.

Сарија је истакао да су снаге јеменског покрета извеле нападе у Црвеном и Арапском мору, као и Индијском океану на бродове који припадају компанијама које су прекршиле одлуку о забрани пролаза у (израелске ) луке.

Централна команда САД саопштила је да је оборила беспилотну летелицу и две противбродске ракете које су Хути лансирали ка разарачу УСС Грејвли.

Напади јеменске групе Хути ракетама и дроновима у Црвеном мору и Аденском заливу почели су у новембру и пореметили су глобалну трговину.

Многе велике бродарске компаније избегавају то подручје које се повезује са Суецким каналом и шаљу бродове између Азије и Европе на много дужа путовања око јужне Африке, што је довело до пораста возарина.

Хути упозоравају да ће наставити нападе у знак солидарности са Палестинцима и позивају Израел да заустави рат против Хамаса у Гази.

ЦЕЛА ГРУПА У ПАНИЦИ БЕЖАЛА! Пакао за украјинску армију код Работина (ВИДЕО)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА