Најновије

Србин из Звечана после пуштања из затвора у Подујеву: Правда је на мојој страни

Срећко Софронијевић је током догађаја за које га полиција терети био рањен и није учествовао у немирима, навели су његови браниоци после хапшења.

Хвала Богу са породицом сам и то ми је најбитније. После свега, ипак се осећам добро. Низашта нисам крив и уверен сам, знам да ће правда бити на мојој страни. Пуштен сам уз јемство и молим вас да ме разумете зашто не желим више да говорим за медије. Ово је јуче за "Новости" рекао Срећко Софронијевић (41), из Звечана, после изласка из Куртијевог казамата у Подујеву.

Он је у среду пуштен да се брани са слободе након што га је тзв. косовска полиција ухапсила 13. априла ове године на административном прелазу Брњак док је са породицом кренуо у централну Србију, где је иначе лечен после тешког рањавања у Звечану 13. октобра 2021. током упада припадника тзв. специјалне косовске полиције РОСУ на север КиМ и у ово место.

На терет му је тада стављено и више кривичних дела - наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма и уништење имовине.

Софронијевић је током догађаја за које га полиција терети био рањен и није учествовао у немирима, навели су његови браниоци после хапшења.

Након одлуке привремених приштинских органа да му дозволе да се брани са слободе, његов адвокат Небојша Влајић је изјавио за "Новости" да је његов клијент задовољан што се случај коначно померио с места и да је његово пуштање да се брани са слободе мали корак у читавом процесу у којем ће доказати да није крив за оно за шта га оптужују.

"У овом тренутку је најважније да је Софронијевић на слободи, док од суда зависи како ће се процес даље одвијати. Јавни тужилац се сложио, а суд у Приштини је прихватио предлог о одређивању јемства", рекао је адвокат.

Октобра 2021. припадници тзв. специјалне косовске полиције РОСУ опколили су и упали на Север КиМ и у Звечан, где су хтели да претресу један магацин са прехрамбеном робом. Акција до зуба наоружаних специјалаца узнемирила је и револтирала Србе из Звечана и оближњег Рудара, па су у том месту поставили барикаде, јер су специјалци на њих у јутарњим сатима испалили више од стотину метака.

Софронијевић је тог дана покушао да склони и заштити своје дете које је било на улици и тада је тешко рањен. Најпре је примљен у Клиничко-болнички болнички центар у Косовској Митровици, са тешком рпострелном раном у леђима, преломом лопатице и ребара, а метак је прошао поред виталних крвних судова на врату.

Истог дана је хитно оперисан, а потом збринут на одељењу интензивне неге ове установе. После вишемесечног лечења, мислио је да ће ожиљак на телу телу остати као ружна и болна "успомена" на репресију косовских власти, али припадници тзв. косовске полиције, у присуству супруге Катарине и двоје деце, ухапсили су га 13. априла ове године на административном прелазу Брњак, када је био кренуо у централну Србију, стављајући му на терет више наводних кривичних дела.

Срећко Софрониејвић је по мишљењу Срба са севера наше јужне покрајине симбол својеврсног отпора Срба са Косова и Метохије који и у покушајима да заштите своју имовину, куће, станове и чланове породице бивају нападани и рањавани.

Очишћене листе чекања на Институту "Дедиње": Лекари радили од јутра до сутра, 12 операција дневно

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА