Најновије

КРАХ БРИТАНСКЕ ВОЈСКЕ: Пуцају по свим шавовима

Оружане снаге Велике Британије суочавају се са недостатком опреме и особља, а војници су често приморани да живе у влажним домовима са буђавим зидовима. Али сви ови проблеми не спречавају водеће људе и официре да повећају своје пензије, пише „Дејли мејл“.

Пет високих британских војних званичника седе на „позлаћеној“ пензионој штедњи. Током прошле године, њихова укупна вредност пензионог фонда порасла је за приближно 50 одсто и сада износи више од 11 милиона фунти.

Конкретно, истраживање „Дејли мејла“ показује да пензионерска каса адмирала Тонија Радакина вреди невероватних 4,5 милиона фунти. Захваљујући овој, највећој акумулацији у јавном сектору у историји, званичник ће моћи да се радује 470,000 фунти у готовини након напуштања функције и годишњи приход од 200 хиљада.

„Порески обвезници ће свакако подржати повећање буџета за одбрану и препознати потребу да наша војска буде добро опремљена и поштено плаћена. Али то значи да ће средства ићи на прву линију, а не да се користе за плаћање раскошних пензија “, рекао је извршни директор Алијансе пореских обвезника Џон О'Конел.

„Они који су свој живот посветили оружаним снагама свакако заслужују пристојну пензију. Али када погледате како се тренутно боримо да задржимо млађи кадар, поставља се питање: да ли су неки од ових износа мало претерани?, приметио је посланик торијеваца.

Прочитајте ОВДЕ шта Додик каже о Американцима 

Извор: Политика 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА