Најновије

Гренел после затварања објеката "Поште Србије": Ово је неприхватљиво

Схватам да тренутна администрација у Белој кући игнорише Балкан и да Камала Харис не зна где је Балкан... али ово је неприхватљиво, оценио је Ричард Гренел.

Некадашњи специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел реаговао на саопштење амбасаде САД у Приштини поводом затварања филијала "Поште Србије" на северу Косова оценом да је "Аљбин Курти проблем и да то сви то знају".

Он је рекао да "оштро формулисана писма" против Куртија "не функционишу", као и да Америка има алате да га заустави пре него што дође до ескалације.

"Џефе, (Џефри Ховенијер), мој пријатељу и бивши колега, ово је још једно снажно срочено писмо. Ти си чвршћи од овога. Ваша оштро формулисана писма не функционишу. Схватам да тренутна администрација у Белој кући игнорише Балкан и да Камала Харис не зна где је Балкан... али ово је неприхватљиво", започео је он своје виђење ситуације на мрежи Икс.

Гренел је нагласио да је Аљбин Курти проблем и да су са тим сви упознати.

"Превише званичника Бајден-Харисове администрације и европских званичника су једноставно преслаби - Курти се ни изблиза не одвраћа изјавама, (а ви чак и не изговарате његово име). Имате алате за спречавање последица - употребите их сада пре него што дође до ескалације", додао је Гренел.

МАСОВНА ПРЕДАЈА УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИКА! Око пет хиљада људи прешло на руску страну?

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА