Најновије

ЂИЛАС: Европарламентарци нанели ударац дијалогу и пре почетка

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас незадовољан је писмом посредника у међустраначком дијалогу из Европског парламента, јер су, каже, њиме нанели озбиљан ударац том процесу и пре него што је почео, и поручујући да је боље да га ни не почињу, ако му приступају са идејом да се договоре само козметичке измене.

Драган Ђилас (Фото: Јутјуб)

Ђиласу смета што се у тексту којим најављују почетак састанака са парламентарним странкама у оквиру међустраначког дијалога, како каже, велича улога српског парламента у коме, наводи, нема опозиције, а како тврде, опозициони политичари, али и професори, глумци, новинари, судије, НВО сектор... „називају фашистима, издајницима, лоповима”, а слично се, каже, говори и о посланицима ЕП.

Замера им и што се у тексту, према његовим речима, велича улога Ивице Дачића, „председника таквог парламента”, као и резултати из дијалога 2019. године који Ђилас назива „лажним”, тврдећи да ниједан резултат тим разговорима није постигнут, преноси Танјуг.

Ђилас у писаној изјави наводи и да одговорност за успех дијалога никако не може бити подједнако на власти и опозицији, већ да он зависи од тога да ли ће „Вучић прихватити да поштује закон или ће наставити да га крши”.

Он је додао и да су и до њега дошле информације да поједини представници земаља ЕУ говоре како опозиција хоће на изборе и само јој треба неки минимални уступак кроз дијалог да би оправдала такву одлуку, што, тврди, није тачно, јер ССП, каже, на „изборима који нису избори” неће учествовати.

Дијалог је, каже, и последња шанса да се кроз договор о поштовању закона смање тензије у друштву и избегне изливање народног незадовољства на улице, сценарија којем се ССП противи, јер, каже, носи опасности и потенцијалне жртве.

О антисрпском дивљању у Новом Саду прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА