Najnovije

Oni koje vole nisu ravnodušni

BEOGRAD - Jedna od najpodmuklije plasiranih reči danas je "tolerancija", iza koje se često skriva samo obična ravnodušnost. LJubav ne može biti ravnodušna. Starac Pajsije Svetogorac (upokojio se 1994.) ostavio nam je sledeću opomenu:
Đakon Nenad Ilić (Foto: Fejsbuk)

Đakon Nenad Ilić (Foto: Fejsbuk)

"Ravnodušnost prema Bogu donosi ravnodušnost prema svemu ostalom; donosi moralnu degeneraciju. Vera u Boga je velika stvar. Kad čovek veruje u Boga onda voli i svoje roditelje, svoje ognjište, svoje srodnike, svoj posao, svoje selo, opštinu, svoju državu i otadžbinu. A neko ko ne voli Boga i svoju porodicu - ne voli ništa, jer, i otadžbina je jedna velika porodica... Hoću da kažem da sve otuda polazi. Ako čovek ne veruje u Boga neće imati obzira ni prema porodici, ni prema svom zavičaju, ni prema svojoj otadžbini. I to je ono što neki žele da unište, zato i stvaraju duh nemara...
Pročitajte još:Aromaterapija za manji apetit!
Danas je mnogo takvih, koji se trude da iskvare sve: porodicu, omladinu, Crkvu. U naše vreme raditi za narod je – ispovedništvo, jer država vojuje protiv božanskog zakona. Zakoni koje ona donosi su protiv zakona Božijeg. Ali mi smo odgovorni za to da ne damo neprijateljima Crkve da sve unište. Čak sam bio u prilici da slušam i kako sveštenici govore: ''Nemojte se vi time baviti, to nije vaša stvar!'' Kada bi oni molitvom dolazili do takvog stanja da se ni oko čega ne bi brinuli, ja bih im celivao noge. Ali ne, oni su nezainteresovani zato što žele da budu svima dobri i da žive pevajući. Ravnodušnost nije dozvoljena čak ni mirjanima a tim pre sveštenstvu. Iskren, duhovan čovek ne treba ništa da radi nezainteresovano". Oni koji vole su Crkva - ako nisu ravnodušni.
  Piše: Đakon Nenad Ilić / Izvor: Pravda / FB

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA