Najnovije

Sanda hoće da se nametne kao stožer patriotskog bloka

Demokratska  stranka Srbije započela je pregovore sa strankama, pokretima, udruženjima i intelektualcima za formiranje bloka koji će nazvati „patriotsko-suverenističi“ - saznaju „Novosti“.
Sanda Rašković Ivić (printskrin Jutjub)

Sanda Rašković Ivić (printskrin Jutjub)

Prema našim informacijama, konačan izgled tog novog opozicionog saveza trebalo bi da bude poznat do kraja godine. Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić sutra će na Sajmu knjiga posetiti i promociju knjige Pokreta Dveri, što će biti prvi javni susret sa članovima njihovog starešinstva posle njene pobede na stranačkim izborima. Ona će u ponedeljak potpisati sporazum o zajedničkoj saradnji i sa izbegličkim udruženjima, a priprema se i serija razgovora sa uglednim intelektualcima.
Pročitajte još: Tole Karadžić hoće da preuzme Zvezdu!
Prema saznanjima „Novosti“, formiranje bloka trebalo bi, između ostalih, da podrže i Milo Lompar, profesor Filološkog fakulteta, Leon Kojen, penzionisani profesor Filozofskog fakulteta, Jovan Dušanić, profesor ekonomije, Igor Ivanović, publicista... Vrh DSS očekuje da suverenističkom bloku priđu i predstavnici nacionalnih manjina u zemlji, koji su patriotski orijentisani. U DSS su raspoloženi da ponovo privuku neke osnivače, a među njima i Milana Šećerovića i advokata Mirka Popovića, kao i nekadašnje visoke funkcionere Mirka i Draška Petrovića. Taj blok će biti otvoren za saradnju i sa Srpskim otadžbinskim frontom, koji planira da osnuje Siniša Kovačević. Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA