Najnovije

Skup Trilateralne komisije otvara premijer Vučić - dolaze i Dodik, Đukanović i Ivanov!

BEOGRAD - Skup Trilateralne komisije koji sutra počinje u Beogradu okupiće učesnike iz svih evropskih zemalja koji će, između ostalog, razmotriti i napredak čitavog regiona na putu priključenja EU, izjavio je danas predsednik Organizacionog odbora Evropske trilateralne konferencije u Beogradu Tahir Hasanović.
Trilateralna komisija (Foto: JuTjub)

Trilateralna komisija (Foto: JuTjub)

On je Tanjugu rekao da će 38. Konferenciju Trilateralne komisije, koja traje do 2. novembra, otvoriti predsednik Evropskog ogranka Trilaterale Žan-Klod Triše, predsednik Srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije Jovan Kovačić i premijer Srbije Aleksandar Vučić. "Pored predsednika srpske vlade, na panelu o regionu učestvovaće i premijer Crne Gore Milo Đukanović, predsednik Makedonije Đorge Ivanov i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik", rekao je Hasanović. On je istakao da će učesnici biti iz svih evropskih zemalja, da je potvrđen dolazak 165 članova trilateralne komisije, a to su, kako je naveo, ugledni državnici, bivši plitičari, bankari, predsednici najvećih kompanija i nosioci krupnog kapitala. "Nažalost, uprkos pozivu Trilateralne komisije, gospođa (Atifete) Jahjaga je upravo danas saopštila da nije spremna da dođe u Beograd ali mi očekujemo druge regionalne lidere koji su prihvatili poziv", kaže Hasanović.
Pročitajte još: Strelkov osniva udruženje „Novorusija“
Prema njegovim rečima, na konferenciji će biti nekoliko važnih tema koje će biti vezane, kako za napredak celokupnog regiona na putu priključenja EU, tako i odnosa Rusije i Ukrajine i očiglednog napora Evrope da se na miran način ta kriza okonča. Dodao je da će teme biti i energetska bezbednost i ostala globalna pitanja koja svetska Trilaterna komisija sagledava. Govoreći o uticaju Trilateralne komsiije, Hasanović je rekao da ona od 1973. godine bitno utiče na finansijske i ekonomske tokove sveta jer u njoj sede istaknuti ljudi koji imaju mogućnost sagledavanja razvoja sveta. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA