Najnovije

(VIDEO) Gej parada u Splitu: Niko iz vlade nije bio, ali homoseksualci obezbeđeni!

SPLIT/ZAGREB – Oko 300 građana učestvovalo je danas na četvrtoj Paradi ponosa u Splitu, koja je prošla bez incidenata, a obezbeđivalo je čak 600 policajaca.
Zastava globalnog pokreta Gej prajd

Zastava globalnog pokreta Gej prajd

Povorka u kojoj je bilo manje učesnika nego ranijih godina prošla je centralnim gradskim ulicama, koje su, prema izveštajima lokalnih medija, bile gotovo prazne. Za razliku od ranijih godina, ovogodišnjoj paradi nisu prisustvovali hrvatski ministri niti gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, koji je bio u Zagrebu na sednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije. Podršku učesnicima parade svojim dolaskom dao je zamenik splitskog gradonačelnika Goran Kovačević koji je izjavio da se ovogodišnja parada održava „u sasvim normalnim civilizacijskim okolnostima”.
„Tu sam da bih se pridružio borbi za ljudska prava i ukidanja svih oblika diskriminacije i razvoj tolerancije u društvu”, rekao je novinarima Kovačević.
Na Split prajdu prisustvovao je i savetnik predsednika Vlade Crne Gore za ljudska prava i zaštitu od diskriminacije Jovan Kojičić. I ovogodišnja parada, u organizaciji udruženja Rišpet, održana je pod sloganom „Potpuna ravnopravnost”. Predsednik tog splitskog udruženja LJubomir Mateljan poručio je da ljudska prava ne mogu da budu na čekanju i kritikovao što niko od članova Vlade nije bio prisutan. Izvor: Beta

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA