Najnovije

(VIDEO) Korejska Jura najurila sindikalce koji su gostovali kod Malagurskog?!

NIŠ - Udruženi sindikati Srbije “Sloga” najoštrije osuđuju privremeno udaljenje Nemanje Vasiljevića i Marjana Jeftovića, radnika Koreanske Jure d.o.o. Rača i zahtevaju hitnu reakciju države, Inspekcije rada u Nišu i Ministarstva pravde i da se isti vrate na posao.
Radnici optužili Korejce za nehumane uslove rada (printskrin Jutjub)

Radnici optužili Korejce za nehumane uslove rada (printskrin Jutjub)

Oni su nakon emitovanja emisije “Revolucija” na temu kršenja prava radnika i Ustava Srbije u fabrici “Jura”, privremeno udaljeni sa svojih radnih mesta i sada im se preti otkazom. Za državu i one koji tvrde da će novi Zakon o radu doneti sigurnost posla i strane investicije nema boljeg primera nego da upravo sada i u ovom trenutku intervenišu i dokažu da je Zakon o radu na strani radnika koliko i poslodavaca i da te ljude vrate na posao. - Smatramo da nad radnicima ne treba eksperimentisati samovoljnim odlukama stranih kompanija koje krše naše zakone i Ustav naše zemlje u potrazi za profitom, već im jasno treba staviti do znanja da njihovo poslovanje trebaju da usklade sa važećim propisima i zakonima naše države, saopštavaju iz sindikata “Sloga”. Podsećanja radi, ova strana kompanija u našoj zemlji tokom 2011. godine uručila je otkaze za troje sindikalnih aktivista Udruženih sindikata Srbije “Sloga” u “Juri”, predsednici sindikata Nevi Obradović, potpredsednici Marijani Ilić i sekretarki Veri Petrović i istovremeno ovim potezom uništila sindikat u toj fabrici.
Pročitajte još: Sa ovim diplomama odmah ćete naći posao
One su nakon tri godine borbe pred nadležnim sudovima uspele da dokažu da su nezakonito dobile otkaz od poslodavca zbog svojih aktivnosti sa pozicija sindikata iznošenjem u javnosti da se krše prava radnika, ali bez mogućnosti povratka na posao. Zato, ukoliko izostane reakcije države, dokazaće se da je priča o reformskom Zakonu o radu i pravima sindikalnih aktivista samo mrtvo slovo na papiru i ulaznica za rad srpskog radnika u paklu tržišta u kome je profit jedina vrednost za kojom se teži, saopštavaju iz sindikata “Sloga”. Pogledajte spornu emisiju "Revolucija" Borisa Malagurskog. Izvor: Telepromter

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA