Najnovije

OVA ŽENA JE NEUNIŠTIVA: Danica Drašković opet u bordu direktora NIS-a!

NOVI SAD - Iako je pre godinu dana izbačena iz Upravnog odbora NIS Gaspromnjefta, u kojem je bila od 2009. godine kao predstavnik države Srbije, supruga lidera SPO Vuka Draškovića, ponovo je zasela u fotelju Naftne industrije Srbije.
Danica Drašković (foto vestinet.rs)

Danica Drašković (foto vestinet.rs)

Danica Drašković se pre nekoliko dana ponovo našla u Odboru direktora NIS Gaspromnjefta,  a ta informacija prošla je gotovo nezapaženo. Kako je javio portal B92 od 30. juna, ministar energetike Aleksandar Antić izabran je za predsednika Skupštine NIS-a, a za članova odbora direktora ispred države Srbije inmenovani: Nikola Martinović, Goran Knežević i Danica Drašković. Od pomenute četvorke jedino Nikola Martinović nije tu po političkoj liniji, već kao stručnjak, odnosno, on je kao ekonomista još od 1992. godine bio na visokoj funkciji u NIS-u. Sastav Odbora je gotovo isti kao pre godinu dana, osim što je Goran Knežević, bivši ministar poljoprivrede iz SNS, zamenio nekadašnjeg kolegu iz DS-a, takođe bivšeg ministra poljoprivrede i ranije i trgovine Slobodana Milosavljevića. Slobodan Milosavljević i Danica Drašković su juna prošle godine prestali da budu članovi odbora direktora NIS-a, jer im je istekao mandat, ali sada se supruga lidera SPO vratila na to mesto.

Beogradskim sajmom drmaju 10 godina

Srpski pokret obnove već 10 godina upravlja i preduzećem Beogradski sajam. Punu deceniju na čelu tog i dalje društvenog preduzeća su kadrovi SPO bliski Danici Drašković, a poslednja u nizu je njena bliska prijateljica Danka Selić. Ona je na to mesto postavljena uoči Nove godine, isto tako tiho, kao što je sada Draškovićeva vraćena u NIS. Formalno, Selićevu je za direktora imenovao Upravni odbor sajma na čijem čelu je nekadašnji policijski general Miroslav Milošević. Verujemo da je policajac na tom mestu dovoljan garant da neće biti zloupotreba sajamskih para, ali i da će istražiti da li je toga bilo ranije.
Inače, najveća kontroverza koja prati članstvo Draškovićeve u UO, odnosno Odboru direktora, kao se to sada zove, jeste nadoknada za to mesto. Kako je pisao portal Telegraf, Draškovićeva je primala neverovatnih 5.000 evra mesečno na tom mestu, iako su Martinović i Milosavljević za isti posao dobijali prosečnu srpsku platu od oko 35.000 dinara! Prema medijskim napisima, ova matematika je za suprugu lidera SPO bila moguća jer je postavljena kao "nezavisni član Odbora", šta god to značilo. Informaciju o 5.000 evra apanaže sama Danica Drašković nikad nije ni potvrdila ni demantovala, ali zato je Aleksandar Vučić u svom ekspozeu za mandatara Vlade rekao sledeće: "NIS je proizvodio gubitke, sad pošto je profit veliki, hoćemo da delimo profit, ne interesuje me 5.000 evra onih koji sede u upravnom odboru NIS-a. Mene interesuje, dajte nam te pare!" Mnogi smatraju da je Vučić tim rečima ciljao upravo na Draškovićevu, ali ona je sada tiho vraćena na prethodni položaj u NIS-u. Ostaje samo pitanje za koju platu. Da li opet za 5.000 evra mesečno ili su njena primanja ovog puta ipak u rangu drugih članova Odbora koji predstavljaju srpsku stranu. Inače, Draškovićeva u novembru puni 69 godina, te je odavno ispunila uslove za penziju, a prema pisanju medija ona i jeste uživalac penzije i to invalidske. Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA