Најновије

ОВА ЖЕНА ЈЕ НЕУНИШТИВА: Даница Драшковић опет у борду директора НИС-а!

НОВИ САД - Иако је пре годину дана избачена из Управног одбора НИС Гаспромњефта, у којем је била од 2009. године као представник државе Србије, супруга лидера СПО Вука Драшковића, поново је засела у фотељу Нафтне индустрије Србије.
Даница Драшковић (фото vestinet.rs)

Даница Драшковић (фото vestinet.rs)

Даница Драшковић се пре неколико дана поново нашла у Одбору директора НИС Гаспромњефта,  а та информација прошла је готово незапажено. Како је јавио портал Б92 од 30. јуна, министар енергетике Александар Антић изабран је за председника Скупштине НИС-а, а за чланова одбора директора испред државе Србије инменовани: Никола Мартиновић, Горан Кнежевић и Даница Драшковић. Од поменуте четворке једино Никола Мартиновић није ту по политичкој линији, већ као стручњак, односно, он је као економиста још од 1992. године био на високој функцији у НИС-у. Састав Одбора је готово исти као пре годину дана, осим што је Горан Кнежевић, бивши министар пољопривреде из СНС, заменио некадашњег колегу из ДС-а, такође бившег министра пољопривреде и раније и трговине Слободана Милосављевића. Слободан Милосављевић и Даница Драшковић су јуна прошле године престали да буду чланови одбора директора НИС-а, јер им је истекао мандат, али сада се супруга лидера СПО вратила на то место.

Београдским сајмом дрмају 10 година

Српски покрет обнове већ 10 година управља и предузећем Београдски сајам. Пуну деценију на челу тог и даље друштвеног предузећа су кадрови СПО блиски Даници Драшковић, а последња у низу је њена блиска пријатељица Данка Селић. Она је на то место постављена уочи Нове године, исто тако тихо, као што је сада Драшковићева враћена у НИС. Формално, Селићеву је за директора именовао Управни одбор сајма на чијем челу је некадашњи полицијски генерал Мирослав Милошевић. Верујемо да је полицајац на том месту довољан гарант да неће бити злоупотреба сајамских пара, али и да ће истражити да ли је тога било раније.
Иначе, највећа контроверза која прати чланство Драшковићеве у УО, односно Одбору директора, као се то сада зове, јесте надокнада за то место. Како је писао портал Телеграф, Драшковићева је примала невероватних 5.000 евра месечно на том месту, иако су Мартиновић и Милосављевић за исти посао добијали просечну српску плату од око 35.000 динара! Према медијским написима, ова математика је за супругу лидера СПО била могућа јер је постављена као "независни члан Одбора", шта год то значило. Информацију о 5.000 евра апанаже сама Даница Драшковић никад није ни потврдила ни демантовала, али зато је Александар Вучић у свом експозеу за мандатара Владе рекао следеће: "НИС је производио губитке, сад пошто је профит велики, хоћемо да делимо профит, не интересује ме 5.000 евра оних који седе у управном одбору НИС-а. Мене интересује, дајте нам те паре!" Многи сматрају да је Вучић тим речима циљао управо на Драшковићеву, али она је сада тихо враћена на претходни положај у НИС-у. Остаје само питање за коју плату. Да ли опет за 5.000 евра месечно или су њена примања овог пута ипак у рангу других чланова Одбора који представљају српску страну. Иначе, Драшковићева у новембру пуни 69 година, те је одавно испунила услове за пензију, а према писању медија она и јесте уживалац пензије и то инвалидске. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА